Foto: AP/Scanpix

Francijas atklātā čempionāta tenisā pusfinālu trešdien sasniedza WTA ranga līdere Serēna Viljamsa un ar 23.numuru izliktā šveiciete Tīmea Bašinski.

Duelī starp divām negaidītām pusfināla dalībniecēm Bašinski ar 6-4, 7-5 uzveica Alisonu fan Aitfanku no Beļģijas, kura pašlaik WTA rangā atrodama vien 93.pozīcijā.

Pirms šī turnīra Bašinski tikai divreiz vēsturē bija sasniegusi "Grand Slam" sacensību trešo kārtu, bet Francijas atklātajā čempionātā visas piecas līdzšinējās dalības reizes zaudējusi otrajā mačā.

Tikmēr ar pirmo numuru izliktā Viljamsa ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzveica sacensību 17.raketi Sāru Erani no Itālijas. Iepriekšējos trijos mačos Viljamsa bija zaudējusi pirmos setus, tomēr šoreiz viņa maču aizvadīja ļoti pārliecinoši, uzvarot Erani, kuru pieveica arī 2012.gada sacensību finālmačā un 2013.gada pusfinālā.

"Šodien zināju, ka nepieciešams spēlēt ļoti labi, jo viņa Parīzē spēlē veiksmīgi," pēc mača pauda Viljamsa, kura ir palikusi par ļoti izteiktu sacensību galveno favorīti.

Pašlaik 33 gadus vecā Viljamsa Francijas atklātajā čempionātā triumfējusi divas reizes - 1999. un 2010.gadā. Kopā karjerā viņa ieguvusi 19 "Grand Slam" vienspēļu titulus un par amerikānieti titulētāka ar 22 čempionu kausiem atklātajā ērā ir vienīgi Štefija Grāfa no Vācijas.

Kā zināms, jau otrdien labāko četriniekā iekļuva arī serbiete Ana Ivanoviča un čehiete Lūsija Šafāržova.

Pašlaik 27 gadus vecā Ivanoviča kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu sasniegusi pirmo reizi kopš 2008.gada, kad viņa to sasniedza tieši Francijas atklātajā čempionātā, kurā viņa arī uzvarēja, izcīnot pagaidām savu vienīgo šādas raudzes titulu.

Tikmēr Šafāržova "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz tikusi tik tālu.

Kā ziņots, par vīriešu vienspēļu sacensībās par pirmajiem diviem pusfināla dalībniekiem otrdien kļuva šveicietis Stans Vavrinka un Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas.

Trešdien gaidītākajā ceturtdaļfināla duelī tiekas deviņkārtējais turnīra čempions Rafaels Nadals no Spānijas un pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas, bet vēl vienā mačā spēkosies brits Endijs Marejs un Davids Ferrers no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!