Foto: DELFI
Pērnā gada uzvarētājs Krišjānis Stabiņš trešdien piedzīvoja zaudējumu Latvijas vasaras čempionāta tenisā ceturtdaļfināla mačā.

Ar otro numuru izliktais Stabiņš ar rezultātu 3-6, 6-0, 6-7 (6:8) piekāpās Uldim Gaismiņam.

Pusfinālā Gaismiņš spēkosies ar turnīra ceturto raketi Arkādiju Slobodkinu, kurš trešdien ar 6-2, 6-1 pārliecinoši sagrāva Uldi Vītolu.

Tikmēr otrajā pusfinālā tiksies ar pirmo numuru izliktais Edgars Maņušis un talantīgais Rūdolfs Mednis, kuram ir trešais numurs. Abi tenisisti ceturtdaļfinālā svinēja "sausās" uzvaras ar 6-0, 6-0, pārspējot attiecīgi Tomu Roli un Andreju Krūmiņu. Turklāt Maņušis trijos turnīra mačos kopā zaudējis tikai vienu geimu.

Arī sieviešu vienspēlēs pusfinālu sasniegušas trīs no pirmajiem četriem numuriem. Sacensību galvenā favorīte ir Laura Gulbe, kura ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-0 uzveica Agati Gurecku. Turpinājumā Gulbe tiksies ar jauno Danielu Vismani, kura ar 6-1, 6-1 apspēlēja Viktoriju Demčenkovu, kura bija izlikta ar septīto numuru.

Otrajā pusfinālā sacensību otrā rakete Ieva Irbe spēkosies ar Annu Ozerovu, kurai ir ceturtais numurs. Ceturtdaļfinālā Irbe ar 6-2, 6-1 pieveica Kseniju Tihomirovu, bet Ozerova ar 6-2, 6-2 uzveica Ingu Audriņu.

Tikmēr no vīriešu dubultspēlēm trešdien izstājās profesionālais spēlētājs Miķelis Lībietis, kuram pārī ar Jurģi Ābeli neizdevās pārvarēt ceturtdaļfinālu. Turnīra otrais pāris ar 2-6, 2-6 piekāpās pērnajiem čempioniem Slobodkinam un Gaismiņam, kurš līdz ar to dienas laikā sagādāja divus salīdzinoši lielus pārsteigumus. Pusfinālā Slobodkins un Gaismiņš spēkosies ar Rūdolfu Medni un Gustavu Lukstiņu, kuri izlikti ar trešo numuru, bet otrajā pārī tiksies ar pirmo numuru izliktie Andis Juška un Stabiņš pret Maņuši un Vadimu Hmeļnicki.

Sieviešu dubultspēlēs pusfinālā ar pirmo numuru izliktās Irbe un Audriņa spēkosies ar Demčenkovu un Rebeku Mertenu, bet turnīra otrais pāris Ozerova un Vismane spēkosies ar Martu Pagrabu un Elīnu Zīverti.

Tikmēr jaukto dubultspēļu turnīrā pusfinālos galvenie favorīti Gulbe un Slobodkins spēkosies ar Gundegu Pastori un Dāvi Vītolu, bet Veinberga un Gaismiņš tiksies ar Darju Bergu un Ņikitu Jesaibegjanu.

Pērn vīriešu vienspēlēs otro reizi karjerā triumfēja Stabiņš, bet dāmām labākā bija pieredzējusī Irina Kuzmina-Rimša. Dubultspēļu turnīros pie diviem tituliem tika Gaismiņš, kurš vīriešu dubultspēlēs triumfēja ar Slobodkinu, bet jauktajās dubultspēlēs ar Veinbergu. Tikmēr sieviešu dubultspēlēs uzvarētāju godā tika Pastore un Anita Anna Detlava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!