Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien piedzīvoja zaudējumu Francijā notiekošā Senmalo ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā.

WTA ranga 136.vietā esošā Sevastova ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās sacensībās ar trešo numuru izliktajai 34 gadus vecajai Lurdesai Domingesai Lino no Spānijas, kura pasaules rangā pašlaik atrodama 99.pozīcijā.

Domingesa Lino ir tieši māla segumu speciāliste, un uz tāda risinās arī šis turnīrs. Karjeras laikā viņa WTA rangā spējusi pakāpties līdz pat 40.vietai, tomēr tas bija vēl 2006.gadā.

Kā zināms, pirms tam vienspēļu pirmās kārtas mačā Sevastova ar 6-4, 6-3 apspēlēja mājinieci Žadu Sivrēnu, kura pasaules rangā atrodas 758.pozīcijā un dalībai turnīrā bija saņēmusi speciālo ielūgumu jeb "wild card", bet otrajā cīņā ar 6-2, 3-6, 6-2 otro reizi divu nedēļu laikā pārspēja mājinieci Mirtiju Žoržu, kura pasaules rangā atrodama 242.vietā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Sevastovai ļāva nopelnīt 18 WTA ranga punktus.

Tāpat Sevastova pārī ar slovākieti Kristīnu Kučovu sasniegusi arī dubultspēļu turnīra finālu, kurā tiksies ar krievietēm Mariju Marfutinu un Natāliju Vikļancevu.

Kā zināms, pirmajā kārtā Sevastovai/Kučovai bija paredzēta cīņa ar francūzietēm Letīsiju Sarazinu un Žadi Sivriēnu, kuras no dueļa atteicās. Pēc tam ceturtdaļfinālā Latvijas un Slovākijas tenisistu duets ar 6-4, 6-4 pārspēja argentīnieti Tatjanu Bvu un Georhinu Garsiju-Peresu no Spānijas, kuras bija izliktas ar ceturto numuru, bet pusfinālā ar 6-7 (6:8), 6-2, 11:9 uzveica galvenās favorītes ungārieti Reku Luku Jani un Štefāniju Fogtu no Lihtenšteinas.

Par fināla sasniegšanu Sevastova jau nopelnījusi 60 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Kā zināms, pirms nedēļas Sevastova aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam arī Francijā notikušajās Biaricas ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!