Foto: LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā WTA turnīra finālā, un panākums šoreiz izpalika, iespējams, uztraukuma dēļ, uzskata pati sportiste.

Jau ziņots, ka svētdien Kvebekas WTA turnīra finālā Ostapenko ar 2-6, 2-6 piekāpās Annikai Bekai, kas bija izlikta ar piekto numuru. 18 gadus vecā Latvijas tenisiste, kura aizvada pirmo pilnvērtīgo sezonu pieaugušo tenisā, pirmo reizi karjerā WTA turnīros tika tālāk par ceturtdaļfinālu.

"Pirms spēles bija uztraukums. Es tik ļoti vēlējos uzvarēt, ka, iespējams, tāpēc arī zaudēju," pēc veiksmīgi aizvadītā turnīra teica Ostapenko.

Tikmēr Latvijas tenisistes pretiniece finālā Beka pēc uzvaras atklāja, ka šajā turnīrā pirmo reizi spēlējusi ar jaunām raketēm. "Šis bija mans pirmais turnīrs ar jaunajām raketēm. Kaut ko pamainījām ar izsvarojumu un stīgām. Man nebija daudz laika treniņiem ar šo jauno raketi, bet atbraucu un teicu, ka mēģināsim. Vairāk kā par pirmās kārtas pārvarēšanu nedomāju, bet sanāca savādāk."

Pēc veiksmīgi aizvadītā turnīra Ostapenko tagad pirmo reizi karjerā ielauzusies WTA pasaules ranga labāko simtniekā, un šobrīd ir trešā jaunākā TOP 100 dalībniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!