Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais šveicietis Rodžers Federers svētdien uzvarēja savu principiālāko pretinieku Rafaelu Nadalu no Spānijas un septīto reizi karjerā triumfēja dzimtajā pilsētā Bāzelē notiekošajā "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā.

Finālmačā sacensību pirmais numurs Federers ar 6-3, 5-7, 6-3 pārspēja Nadalu, kurš sacensībās bija izlikts ar trešo numuru. Izšķirošo reizi Federers pretinieka servi lauza trešā seta astotajā geimā un brīdi vēlāk maču noslēdza ar uzvaru.

Nadals un Federers kāda turnīra finālā sacentās pirmoreiz kopš 2013.gada Romas turnīra. Abi tenisisti iepriekšējo reizi savā starpā tikās 2014.gada Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā un Nadals bija uzvarējis iepriekšējos sešos mačos.

Iepriekš Federers šajā turnīrā uzvarējis arī 2006., 2007., 2008., 2010., 2011. un 2014.gadā, kā arī vēl piecas reizes ticis līdz tā finālam. Bāzeles sacensībās šveicietis finālā spēlējis nemainīgi kopš 2006.gada.

Kopumā šosezon Federers tagad ieguvis sešus titulus, kā arī spēlējis vēl četros finālos. Savukārt Nadals, kurš pašlaik ATP rangā ieņem vien septīto vietu, šogad guvis trīs titulus, tomēr tie visi bijuši zemākās kategorijas 250 punktu.

Kā ziņots, šajā turnīrā savas pēdējās sacensības šogad aizvadīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā piekāpās augumā raženajam amerikānim Džonam Isneram. Viņš pēc tam otrajā kārtā zaudēja savam tautietim Džekam Sokam.

Tikmēr Valensijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā svētdien uzvarēja portugālis Žuau Sousa, tiekot pie sava otrā ATP titula karjerā. Finālā Portugāles tenisists ar 3-6, 6-3, 6-4 apspēlēja ar septīto numuru izlikto spāni Roverto Bautistu Agutu.

Pusfinālā ar amerikāni Stīvu Džonsonu portugālis apspēlēja piecas mačbumbas, bet finālā pēc zaudēta pirmā seta otrajā nokļuva iedzinējos ar breiku, tomēr spēja salauzt cīņas gaitu.

Iepriekšējo titulu Sousa bija izcīnījis pirms diviem gadiem Kualalumpurā, bet šogad viņš bija cietis neveiksmes finālmačos Sanktpēterburgas, Umagas un Ženēvas turnīros.

Nākamajā nedēļā Parīzē tiks aizvadīts gada pēdējais ierindas ATP turnīrs, bet sezona Londonā noslēgsies ar vadošo tenisistu cīņām "World Tour Finals" sacensībās. Londonas turnīrā piedalīsies Federers, Novāks Džokovičs, Endijs Marejs, Stens Vavrinka, Nadals, Tomāšs Berdihs, Kei Nišikori un Davids Ferrers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!