Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules vīriešu tenisa rangā ieņem 79. pozīciju, bet tajā pašā pozīcijā WTA sieviešu rangā ierindojas arī Latvijas labākā tenisistes Jeļena Ostapenko.

Lai arī Gulbis aizvadītajā nedēļā nevienā turnīrā nepiedalījās, viņš rangā pakāpies par vienu pozīciju, ieņemot 79.vietu.

No citiem Latvijas vīriešu tenisistiem Mārtiņš Podžus saglabājis 526. vietu, bet Jānis Podžus pēc 14 vietu krituma ir 859.vietā. Nedaudz zemāk, 864. pozīcijā, ir Miķelis Lībietis, bet Mikus Losbergs ir 1760. vietā.

Savukārt sieviešu pasaules tenisa ranga sarakstā Ostapenko pēc vienas pozīcijas kāpuma arī ieņemt 79.vietu, bet 110.vietā atrodas Anastasija Sevastova, kura arī pakāpusies par vienu pozīciju.

Vēl Diāna Marcinkeviča ierindojas 454. vietā, kamēr Laura Gulbe ieņem 1067. pozīciju.

ATP ranga līderpozīcijā ir Novāks Džokovičs, kuram seko otro vietu atguvušais Endijs Marejs, bet uz trešo vietu atkal noslīdējis Rodžers Federers. Stens Vavringa ir ceturtajā vietā, bet Rafaels Nadals pakāpies uz piekto vietu, apsteidzot Tomašu Berdihu. Labāko desmitnieku noslēdz Davids Ferers, Kei Nišikori, Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

Savukārt WTA ranga līderpozīcijā joprojām ir Serēna Viljamsa, kurai seko Simona Halepa, Garbīne Mugurusa, Marija Šarapova, Agņeška Radvanska, Petra Kvitova, Venusa Viljamsa, Flavija Peneta, Lūsija Safarova un Angelika Kerbere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!