Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc neveiksmīgā gada sākuma otrdien guva savu pirmo uzvaru pamatturnīros, pēc kā sportists atzinis, ka jūtoties labā fiziskā formā.

Gulbis šajā nedēļā piedalās Monpeljē 250 punktu turnīrā, kur pirmajā kārtā viegli ar 6-4, 6-3 pārspēja mājinieku jauno talantu Kentēnu Alīsu. Trešdienas vakarā otrās kārtas spēlē Gulbis tagad tiksies ar turnīra galveno favorītu Rišāru Gaskē.

Gulbis 2016. gadu iesāka ar zaudējumiem Brisbenas un Sidnejas turnīru kvalifikācijā, bet tad piedzīvoja neveiksmi arī Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, aizvadot ilgāko maču savā karjerā.

"Pēc "Australian Open" man bija ļoti laba treniņu nedēļa, tāpēc jūtu, ka šobrīd rādu savu labāko sniegumu. Patīkami, ka esmu uzvarējis vismaz vienā kārtā," ATP sacensību mājaslapā internetā citēts Gulbis.

Gulbis arī 2015. gadu iesāka ļoti gausi, pirmo uzvaru gūstot vien martā, bet līdz maija vidum viņš bija piedzīvojos 11 zaudējumus 12 spēlēs. Pēc daudziem zaudējumiem Gulbis 2015. gada jūnijā ATP pasaules rangā atkrita uz 87. vietu, un kopš tā brīža nav atgriezies starp 50 labākajiem planētas tenisistiem. Tā kā Gulbim tagad sezonas sākumā nav jāaizstāv daudz ranga punkti, tad, veiksmīga snieguma gadījumā, viņš var ievērojami uzlabot savu pozīciju pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!