Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Marseļas ATP 250 punktu sērijas turnīra pirmās kārtas mačā vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-4, 6-7 (6:8), 7-6 (7:2) uzvarēja francūzi Keniju de Šeperu.

Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā ir pakāpies uz 75.vietu, bet de Šepers rangā ieņem 152.vietu, bet Marseļas turnīra pamatsacensībās viņš iekļuva, pārvarot divas kvalifikācijas kārtas

Mača sākumā abi tenisisti veiksmīgi spēlēja pie savām servēm, bet astotajā geimā Gulbis izmantoja pirmo no divām breikbumbām un lauza pretinieka servi. Viņš šo breika pārsvaru noturēja un uzvarēja pirmajā setā.

Otrajā setā abi abiem neizdevās iegūt breiku, un cīņa nonāca līdz taibreikam. De Šepers tajā ieguva trīs punktu pārsvaru, bet Gulbis atspēlējās un panāca mačpunktu pie pretinieka serves, kuru realizēt neizdevās. Pēc tam latvietis piekāpās vēl divās izspēlēs un cīņa nonāca līdz trešajam setam.

Izšķirošo setu Gulbis sāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot savu servi. Nākamajā geimā viņš ieguva breikbumbu, kuru realizēt nespēja. Cīņas turpinājumā Gulbis prata mača gaitu atkal izlīdzināt, divas reizes nosargājot savu servi un reizi nobreikojot pretinieku (3-2). Turpinājumā cīņa vēlreiz nonāca līdz taibreikam, un tajā Gulbis izvirzījās vadībā ar 4:1. Šo pārsvaru latvietis nosargāja un izcīnīja uzvaru mačā

Gulbim šī bija trešā spēkošanās ar de Šeperu, iepriekš viņš reizi izcīnīja uzvaru un reizi piedzīvoja zaudējumu.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar ATP ranga desmito raketi Rišāru Gaskē no Francijas. Gulbis ar Gaskē šogad jau ticies Monpeljē turnīrā, piedzīvojot zaudējumu ar 4-6, 4-6. Kopumā Gulbis četrās spēlēs Gaskē uzvarējis vienu reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!