Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien pārvarēja Slovākijā notiekošā Trnavas ITF 100 000 sērijas vienspēļu turnīra pirmo kārtu.

Sevastova, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja slovākieti Terēzu Mihalikovu, kura piedalījās ar "wild card" jeb īpašo ielūgumu.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija tikušās. Sevastova šonedēļ WTA rangā ieņem 86.vietu, savukārt pretiniece ierindojas vien 545.pozīcijā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnīja 14 ranga punktus.

Latvijas tenisiste startēs arī dubultspēļu turnīrā, kur viņas pāriniece būs krieviete Jevgēņija Rodina. Šis pāris dubultspēlēs izlikts ar trešo numuru, bet pirmajā kārtā tam otrdien būs jātiekas ar ukrainieti Jūliju Bejgelzimeri un Misu Eguči no Japānas.

Tikmēr ITF 10 000 sērijas turnīrā, kas risinās Horvātijas pilsētā Bolā, zaudējumu vienspēļu pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja Latvijas tenisiste Anastasija Homutova, kura ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpās rumānietei Elenai Teodorai Cadarai.

Homutova pirmajā setā bija izvirzījusies vadībā ar 3-0, taču turpinājumā atzina pretinieces pārākumu.

Latvijas tenisiste patlaban neatrodas WTA vienspēļu rangā, savukārt viņas pretiniece ierindojas 696.pozīcijā.

Homutova startēja arī dubultspēļu turnīrā, kur viņa ar pārinieci serbieti Andjelu Novčiču piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, ar 2-6, 7-6(7-5), 10-12 piekāpjoties jau pieminētajai Cadarai un čehietei Terezai Kolarovai.

Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa otrā rakete Miķelis Lībietis otrdien ar uzvaru sāka Turcijas kūrortpilsētā Antaljā notiekošo "Futures" turnīru.

Dubultspēļu turnīrā Lībietis un viņa pārinieks francūzis Hugo Nīss izlikti ar pirmo numuru. Duets turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-0 pārspēja Turcijas tenisistus Alpu Sentaju un Sefu Suluoglu, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Lībietis startēs arī vienspēļu turnīrā, kur Latvijas tenisists izlikts ar piekto numuru, bet tā pirmajā kārtā viņš trešdien spēkosies ar turku Durukanu Durmusu, kurš ATP rangā atrodams 2187.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Lībietis šonedēļ sasniedzis jaunu karjeras rekordu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, ieņemot attiecīgi 477. un 463.vietu.

Savukārt "Futures" turnīrā, kas risinās Ķīnā, otrdien Artūrs Lazdiņš kvalifikācijā izcīnīja trešo uzvaru trīs mačos, ar 6-3, 3-6, 7-6(7-3) pārspējot Veidi Linu no Taivānas.

Tādējādi Latvijas tenisists, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar astoto numuru, iekļuva sacensību pamatturnīrā. Par gūto panākumu ranga punkti gan nepienākas.

Lazdiņš šonedēļ ATP vienspēļu rangā atrodams 1334.vietā.

Savukārt dubultspēļu turnīrā Lazdiņš kopā ar pārinieku Čenu Ju no Taivānas otrdien pārvarēja pirmo kārtu, ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspējot Japānas tenisistus Gengo Kikuči un Šunrou Takešimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!