Visi trīs Latvijas tenisisti Ernests Gulbis, Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien, 27. jūnijā, dažu stundu laikā piedzīvoja zaudējumus prestižajā Vimbldonas čempionātā un izstājās no turnīra

Visi trīs Latvijas sportisti piedzīvoja zaudējumus, neuzvarot nevienā setā. Gulbis trīs setu cīņā pusotrā stundā ar 4-6, 4-6, 4-6 zaudēja amerikānim Džekam Sokam, Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās Nīderlandes pārstāvei Kiki Bertensai, bet Sevastova spraigākā cīņā neizmantoja savas lieliskās iespējas un ar 6-7 (7:9), 4-6 zaudēja pieredzējušai Frančeskai Skjavonei.

Ernests Gulbis – Džeks Soks 4-6, 4-6, 4-6
Foto: AP/Scanpix

Pirmā seta otrajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas un bija vajadzīga viena uzvarēta izspēle, lai lauztu pretinieka servi. Tomēr Soks atspēlējās un geimu noslēdza sev par labu. Arī turpinājumā tenisisti uzvarēja geimus pie savas serves un pirmā seta vidū rezultāts bija neizšķirts 3-3. Tam sekoja divi geimi, kuros kopā Gulbis uzvarēja tikai vienu izspēli un tādējādi nokļuva iedzinējos. Pēc tam latvietis pārliecinoši uzvarēja pie savas serves, taču nākamajā geimā Soks bija pārāks, pirmo setu noslēdzot ar uzvaru.

Jau otrā seta sākumā Soks lauza Gulbja servi, turklāt otrajā geimā latvietis zaudēja visas izspēles un nokļuva iedzinējos ar 0-2. Trešajā geimā Soks ieguva breikbumbu, tomēr Gulbim izdevās to atspēlēt un geimu uzvarēt. Amerikānis pārliecinoši uzvarēja savu servi, savukārt Gulbim ar to bija grūtības. Latvijas tenisists piektajā geimā uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, atspēlējot divas breikbumbas. Turpinājumā abi uzvarēja geimus pie savas serves, turklāt Gulbis to paveica nezaudējot nevienu izspēli. Arī nākamos divus geimus uzvarēja servētāji, taču tad Gulbis bija tuvu breikam. Latvietis desmitajā geimā ieguva breikbumbu, tomēr to neizdevās izmantot. Soks turpinājumā ieguva setbumbu, ko Gulbis vēl atspēlēja, taču amerikānis setu noslēdza ar uzvaru.

Gulbis lieliski iesāka trešo setu, uzvarot pirmos trīs geimus. Tomēr seta turpinājumā labāk spēlēja Soks, kurš pie savas serves trīs geimus pēc kārtas uzvarēja bez zaudētām izspēlēm, galā nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

Jeļena Ostapenko – Kiki Bertensa 3-6, 2-6
Foto: AP/Scanpix

Ostapenko maču iesāka pārliecinoši, jau pirmajā geimā laužot pretinieces servi. Līdz sestajam geimam uzvarēja servētājas, bet tad nīderlandiete nobreikoja Ostapenko servi un panāca izlīdzinājumu 3-3. Arī nākamajos trīs geimos uzvarēja Bertensa, tādējādi vinnējot pirmo setu ar rezultātu 6-3.

Otro setu Ostapenko iesāka ar serves zaudēšanu, bet turpinājumā tenisistēm izdevās uzvarēt pie savām servēm, taču arī piektajā geimā Bertensa lauza Latvijas sportistes servi. Nākamajā geimā Ostapenko neizdevās nobreikot pretinieces servi, līdz ar to Latvijas sportiste nonāca iedzinējos ar 1-5. Septīto geimu Ostapenko uzvarēja "tīri", bet nākamajā Bertensa izmantoja otro mačbumbu un setā svinēja uzvaru ar 6-2.

Anastasija Sevastova – Frančeska Skjavone 6-7 (7:9), 4-6
Foto: EPA/LETA

Sevastovai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas Vimbldonas pamatturnīros. Vimbldonas pamatturnīrā Sevastova spēlēja ceturto reizi un pirmo kopš 2011.gada. Viņa tālāk par pirmo kārtu nav tikusi un šī turnīra pamatsacensībās joprojām ir bez uzvarām.

Pirmos sešus geimus uzvarēja servētājas. Tuvāk pretinieces serves laušanai bija Skjavone, kura pa reizei ceturtajā un sestajā geimā ieguva breikbumbu. Septītajā geimā 11 izspēlēs Latvijas tenisiste ieguva breiku un turpinājumā uzvarēja arī pie savas serves, izvirzoties 5-3 vadībā. Nākamos divos geimus pārāka bija Skjavone, panākot neizšķirtu. Tam sekoja Sevastovas breiks, ko Latvijas tenisiste ieguva uzvarot visās izspēlēs, taču pretinieces servi lauza arī Skjavone un rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Pirmā seta uzvarētāju nācās noteikt taibreikā, kurā Sevastova bija vadībā ar 5:3 un 6:5, tomēr galotnē pārāka izrādījās Skjavone.

Sevastovai otrā seta sākumā klājās grūti, jo pirmajā un trešajā geimā pie savas serves pa reizei nācās atspēlēt breikbumbu. Sestajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi, taču uzreiz pēc tam to pašu paveica arī Skjavone, turklāt neļaujot Latvijas tenisistei uzvarēt nevienu izspēli. Sevastova zaudēja arī nākamos trīs geimus, pēdējos divos uzvarot tikai vienu izspēli.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!