Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers trešdien atspēlēja divu setu deficītu un trīs mačbumbas, vienpadsmito reizi karjerā sasniedzot Vimbldonas turnīra pusfinālu.

Ceturtdaļfināla spēlē iepriekšējo divu sezonu šī turnīra finālists ar 6-7 (4:7), 4-6, 6-3, 7-6 (11:9), 6-3 pieveica horvātu Marinu Čiliču.

Pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem trešajā Federers uzvarēja droši, bet ceturtajā setā bija ļoti saspringta cīņa - Šveices tenisists desmitajā un 12.geimā atspēlēja pa vienai mačbumbai, bet taibreikā vēl vienu, tomēr noveda dueli līdz piektajam setam. Tajā Federers pirmo breikbumbu ieguva jau sestajā geimā, bet astotajā arī lauza pretinieka servi un brīdi vēlāk triumfēja mačā.

Savas karjeras laikā Federers Vimbldonas pusfinālā nekad nav zaudējis - viņš ir septiņkārtējs šo sacensību čempions, bet vēl trīs reizes zaudējis finālā.

Federers atkārtojis Džimijam Konorsam piederošo atklātās ēras rekordu kā vienpadsmitkārtējs Vimbldonas turnīra pusfināla dalībnieks. Tāpat šveicietis pēc šī mača kļuvis par uzvarām bagātāko "Grand Slam" sacensību dalībnieku - ar 307 uzvarētām spēlēm Federers apsteidza leģendāro Čehijas tenisisti Martinu Navrātilovu, tomēr viņam uz papēžiem min sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa, kura otrdien guva savu 302.panākumu karjerā.

Tikmēr 2014. gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Čiličs Vimbldonas ceturtdaļfinālā sacentās trešo gadu pēc kārtas, tomēr tālāk viņam tā arī nav izdevies tikt.

Pusfinālā Federers tiksies ar kanādieti Milošu Raoniču, kurš savā ceturtdaļfināla mačā ar 6-4, 7-5, 5-7, 6-4 pārspēja negaidīti tik tālu tikušo amerikāni Semu Kveriju.

Visa mača gaitā Kverijs ieguva tikai divas breikbumbas, bet ar vienu no tām bija pietiekami, lai uzvarētu trešajā setā un nedaudz paildzinātu cīņu.

Raoničs kļuvis par pirmo Kanādas tenisistu vēsturē, kurš pusfinālu Vimbldonā savā karjerā sasniedzis vairāk nekā vienu reizi. Iepriekš viņš 2014.gadā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas pusfinālos, tomēr abas reizes piedzīvoja zaudējumus. Tāpat no Kanādas tenisistiem trīs reizes "Grand Slam" sacensību pusfinālu spējusi sasniegt arī Eižēnija Bušāra.

Tikmēr Kverijs pirms tam trešajā kārtā sensacionāli pieveica ATP ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas. Viņš piedalījās savā 38. "Grand Slam" turnīrā karjerā un pirmoreiz bija sasniedzis ceturtdaļfinālu.

Vēl ceturtdaļfinālā čehs Tomāšs Berdihs, kurš ATP rangā atrodams devītajā vietā, ar 7-6 (7:4), 6-3, 6-2 apspēlēja francūzi Lukasu Puī, kurš rangā ieņem 30.vietu.

Berdiham šis būs sestais "Grand Slam" pusfināls karjerā, bet vienīgo reizi finālā viņš ir spēlējis tieši Vimbldonā, kur 2010. gadā izšķirošajā cīņā par titulu zaudēja Rafaelam Nadalam.

Pusfinālā Berdihs spēkosies ar mājinieku favorītu, pasaules otro raketi Endiju Mareju, kurš piecos setos ar 7-6 (12:10), 6-1, 3-6, 4-6, 6-1 pārspēja francūzi Žo Vilfridu Tsongu, kurš rangā atrodams desmit vietas zemāk.

Marejs šosezon spēlējis gan Austrālijas, gan Francijas atklāto čempionātu finālos, taču abos zaudējis Džokovičam. Marejs Vimbldonā triumfēja 2013. gadā, bet vēl viens "Grand Slam" tituls viņa kontā ir 2012. gadā ASV izcīnītā trofeja.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!