Foto: LETA

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis pirmo reizi ticis starp ATP pasaules ranga 400 labākajiem tenisistiem, bet Ernests Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā ranga sarakstā pakāpies par divām pozīcijām uz 61. vietu.

Pēdējā laikā teicami spēlējošais Lībietis rangā pakāpies par 44 pozīcijām un tagad ieņem 381.vietu. Viņam nāca klāt pirms astoņām dienā Pērnavas "Futures" tenisa turnīrā par uzvaru izcīnītie 18 ranga punkti.

Lībietis veiksmīgi aizvadījis pēdējos trīs "Futures" turnīrus, jo Viļņā un Pērnavā viņš izcīnīja uzvarētāja titulus, bet aizvadītajā nedēļā aizkļuva līdz finālam Lielupē notikušajā turnīrā, tajā izcīnot desmit ranga punktus, kas viņam tiks pieplusoti pēc nedēļas.

Karjeras laikā Lībietis ir uzvarējis sešos "Futures" sērijas turnīros, bet vēl divas reizes zaudējis šādas raudzes turnīru finālos.

Tikmēr Gulbis aizvadītajā nedēļā nespēlēja, taču ASV pirmo reizi piedalījās Pasaules komandu tenisā līgā, kurā gan ATP punktus nopelnīt nevar.

Gulbis divu nedēļu laikā rangā ir pakāpies par piecām pozīcijām. Tiesa, jau nākamajā rangā viņu sagaida ievērojams kritums, jo Gulbim dzēsīsies pērn Monreālas "Masters 1000" turnīrā nopelnītie 205 ranga punkti.

Ja Gulbis sezonas pirmo pusi sāka neveiksmīgi, kopš maija sākumā notikušā Romas turnīra viņš guvis deviņas uzvaras 15 mačos, tiesa, četri no tiem bijuši kvalifikācijas sacensību laikā. Pirms tam latvietis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas.

Savukārt Mārtiņš Podžus noslīdējis par septiņām vietām un tagad ir 777.pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš saglabājis 1035.vietu.

Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par pozīciju uz 1275.vietu, Artūrs Lazdiņš ir 1356.vietā, kamēr Mikus Losbergs - 1691.pozīcijā.

Tikmēr joprojām pārliecinošs pasaules ranga līderis ir serbs Novāks Džokovičs, kurš svētdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pirmajā kārtā negaidīti zaudēja argentīnietim Huanam Martinam del Potro.

Džokovičam seko Vimbldonas čempions Endijs Marejs, bet pasaules ranga trešajā vietā joprojām ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vairs nestartēs. Ceturtais ir Federera tautietis Stans Vavrinka, piekto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kurš ir atgriezies pēc traumas sadziedēšanas un startē olimpiskajās spēlēs.

Uz sesto vietu pakāpies Vimbldonas finālists Milošs Raoničs no Kanādas, kurš apsteidzis japāni Kei Nišikori.

Astoto vietu ieņem čehs Tomāšs Berdihs, devīto francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kuram seko austrietis Dominiks Tīms.

Pagājušajā nedēļā notika Atlantas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrs, kura finālā austrālietis Niks Kirgis ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:4) uzvarēja amerikāni Džo Isneru.

ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš pakāpies par trīs vietām uz 379.pozīciju. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 888. un 893.vietā, bet Lazdiņš ir 1186.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!