Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova duetā ar turcieti Čaglu Bijikakčaju ASV atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā piektdien ar 6-2, 4-6, 5-7 piekāpās Melnkalnes tenisistei Dankai Koviničai un polietei Alicjai Rosolskai.

Piektdien Sevastova pārvarēja vienspēļu turnīra trešo kārtu, tādējādi viņai neizdevās trīs stundu laikā tikt pie divām uzvarām.

Par dalību pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja desmit WTA dubultspēļu ranga punktus.

Maču Latvijas un Turcijas duets iesāka sekmīgi, jau otrajā geimā laužot pretinieču servi. Tas pats Sevastovai un Bijikakčajai izdevās arī astotajā geimā, tādējādi pirmajā setā tika svinēta uzvara ar rezultātu 6-2. Otrā seta sākumā uzvarēja servētājas, bet turpinājumā Latvijas un Turcijas pāris zaudēja savas nākamās divas serves, nonākot iedzinējos ar 1-4. Lai gan Sevastova un pāriniece astotajā geimā lauza pretinieču servi, taču setā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4-6.

Trešo setu Latvijas un Turcijas duets iesāka ar zaudētu servi, turklāt pretinieces uzvaru guva nezaudējot nevienu izspēli. Nākamajos četros geimos pie uzvarām tika servētājās, bet turpinājumā Sevastova un turciete divreiz nobreikoja Koviničas un Rosolskas servi, panākot 5-3. Tiesa, pretinieces atbildēja ar to pašu, izvirzoties vadībā ar 6-5. 12.geimā Sevastova un Bijikakčaja nespēja lauzt pretinieču servi un piedzīvoja zaudējumu ar 5-7.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien guva uzvaru ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, ko gan iespaidoja nokrišņi. Ostapenko duetā ar vācieti Andreju Petkoviču ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-3 apspēlēja rumānietes Raluku Olaru un Irinu Begu.

Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 130 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas ļaus ievērojami pietuvoties dubultspēļu ranga pirmajam simtniekam. Otrajā kārtā Ostapenko un Petkoviča sacentīsies ar ungārieti Tīmeju Babošu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kuras izliktas ar trešo numuru.

Ostapenko piektdien uzsāks arī jaukto dubultspēļu turnīru, kur pirmajā kārtā duetā ar austrieti Oliberu Marahu spēkosies pret čehieti Barboru Krejčīkovu un horvātu Marinu Draganju.

Jau vēstīts, ka Sevastova piektdien vienspēļu turnīra otrajā kārtā skaistā cīņā, parādot raksturu, divos setos pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, kurai līdzšinējā karjerā trīs reizes bija zaudējusi.

Līdz šim vienīgo reizi "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā viņa spēlēja 2011.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Par iekļūšanu turnīra 16 labāko spēlētāju vidū Sevastova ir nopelnījusi 240 WTA ranga punktus, kas nākamajā rangā viņai ļaus pietuvoties planētas 40 labākajām tenisistēm.

Savukārt Ostapenko pirmdien vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!