Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien Ņujorkā pirmo reizi karjerā iekļuva sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, astotdaļfināla spēlē ar 6-4. 7-5 pieveicot turnīr 13. numuru, britu tenisisti Džoannu Kontu.

Tādējādi Sevastova atkārtojusi Latvijas sieviešu tenisa lielāko sasniegumu, iekļūstot "Grand Slam" turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā. Karjeras laikā pa reizei "US Open" un Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva Larisa Savčenko-Neilande.

Tagad ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kas ar 6-3, 6-4 pieveica mājinieci Medisonu Kejsu (astotais numurs). Dānijas tenisiste šobrīd pasaules rangā ieņem vien 74. vietu, bet Sevastova ir 48. vietā. Visticamāk, liepājnieces un dānietes spēle risināsies otrdien.

Kļūdām pārbagātajā spēlē gandrīz visu laiku Sevastova bija vadībā, tomēr uzvara tik viegli nedevās. Pēc uzvarētiem pirmajiem trīs geimiem Sevastova bija tuvu, lai panāktu 4-0, bet neizmantoja trīskāršo breikbumu, pēc tam zaudēja gan šo geimu, gan arī nākamos divus. Seta galotnē tenisistes atkal apmainījās ar uzvarētiem konkurentes serves geimiem, bet šajā savdabīgajā duelī pārāka izrādījās Sevastova, kura, laužot pretinieces serves geimu, uzvarēja setu.

Līdzīgi spēle risinājās otrajā setā, kurā Sevastova ik pa laikam lauza pretinieces serves geimu, bet drīz jau zaudēja savu serves geimu. Otrā seta devītajā geimā Sevastova neizmantoja lielisku iespēju uzvarēt maču, pēc tam izlaida pārsvaru arī desmitajā geimā, tomēr 12. geimā atkal lauza pretinieces serves geimu, triumfējot visā mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!