Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies par piecām vietām un ierindojas 39. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļa Ostapenko Oklendas WTA turnīrā iekļuva pusfinālā, kurā veselības problēmu dēļ piedzīvoja zaudējumu. Tomēr nopelnītie ranga punkti ļāva viņai pakāpties uz 39. pozīciju.

Joprojām Latvijas vadošā tenisiste ir Anastasija Sevastova, kura pēc vienas pozīcijas krituma ieņem 35. vietu. Pagājušajā nedēļā Sevastova Šeņdžeņas WTA turnīrā neizmantoja divas mačbumbas un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pirmajā kārtā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindojas 307. vietā, bet Laura Gulbe ieņem 1152. pozīciju.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis saglabājis 151. vietu. Pēdējo reizi Gulbis kādā no turnīriem startēja jūlijā. Latvijas otrā rakete ir Miķelis Lībietis, kurš ierindojas 382. vietā.

Vēl no latviešiem pasaules rangā atrodami Mārtiņš Podžus, un viņš ieņem 793. vietu, bet Krišjānis Stabiņš atrodas 957. vietā. Ārpus pirmā tūkstoša ir Artūrs Lazdiņš (1277.), Rūdolfs Mednis (1547.), Rihards Emuliņš (1676.) un Jānis Podžus (2064.).

WTA ranga līderpozīcijā ir vāciete Andželika Kerbere, kurai seko Serēna Viljamsa, Agņeška Radvanska, Simona Halepa un Karolīna Pliškova. Savukārt ATP ranga galvgalī ir Endijs Marejs, kuram uz papēžiem min Novāks Džokovičs, bet no līderu divnieka atpaliek Milošs Raoničs un Stens Vavrinka un Kei Nišikori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!