Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā trešdien, 25. janvārī, iekļuva kādreizējais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals, kurš kādā no "Grand Slam" turnīra pusfināliem spēlēs pēc pusotra gada pārtraukuma.

"Australian Open" ceturtdaļfinālā Nadals, rādot izcilu sniegumu, ar 6-4, 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja kanādieti Milošu Raoniču. Pieredzējušais spānis 2014. gada jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, bet drīz pēc tam zaudēja pasaules spēcīgākā tenisista troni, un kopš tā laika dažādu iemeslu dēļ nespēja iekļūt neviena "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Nadals pirmā seta vidū lauza pretinieka servi un pārsvaru neatdeva, uzvarot pirmo setu ar 6-4. Otrajā setā desmitajā geimā Raoničs neizmantoja trīs setbumbas, tad "tie break" geimā Nadals atspēlēja vēl trīs setbumbas, un vēlāk uzvarēja šo geimu un arī setu (7-6 (9:7)). Savukārt trešajā setā desmitajā geimā Nadals ieguva trīskāršo mačbumbu un jau pirmo no tām izmantoja, iekļūstot pusfinālā.

Tagad pusfinālā piektdien Nadals tiksies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš ceturtdaļfinālā arī viegli ar 6-3, 6-2, 6-4 pārspēja Davidu Gofinu. Bulgārs otro reizi spēlēs "Grand Slam" turnīra pusfinālā, bet pirmo reizi viņš starp labākajiem četriem iekļuva 2014. gada Vimbldonas čempionātā.

Otrā pusfināla pārī būs divu šveiciešu duelis – leģendārais Rodžers Federers tiksies ar savu draugu Stenu Vavrinku. Šveiciešu duelis risināsies ceturtdien, bet Nadals ar Dimitrovu spēlēs piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!