Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča ceturtdien sasniedza finālu Francijas pilsētā Mākonā notiekošā ITF 15 000 sērijas turnīra dubultspēlēs.

Ar pirmo numuru izliktās Marcinkēviča un baltkrieviete Ilona Kremena pusfināla mačā ar 7-5, 2-6, 10:8 bija pārākas pār mājiniecēm Matildi Armitano un Eliksānu Lešēmju. Supertaibreikā Latvijas un Baltkrievijas duets bija iedzinējos ar 2:6, tomēr spēja atspēlēties un gūt panākumu.

Fināla sasniegšana Marcinkēvičai devusi septiņus WTA dubultspēļu ranga punktus. Finālā viņai un Kremenai pretim stāsies itālietes Alise Matteuči un Kamillu Rosatello.

Iepriekš turnīrā pirmā kārta Latvijas un Baltkrievijas duetam bija brīva, bet ceturtdaļfinālā viņas ar 4-6, 6-0, 11:9 pārspēja krievietes Jekaterinu Kazionovu un Alinu Siliču.

Ziņots, ka trešdien WTA ranga 300. vietā esošā Marcinkēviča iekļuva vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā. Ar pirmo numuru izliktā Latvijas tenisiste ar 2-6, 6-4, 6-3 pārspēja pieredzējušo itālieti Albertu Brianti, kura pašlaik rangā ir 488.vietā, bet 2011.gada vasarā bija pakāpusies arī līdz 55.pozīcijai un karjeras laikā arī guvusi vienu WTA titulu.

Pirms tam pirmajā kārtā viņa ar 6-2, 6-3 pieveica Lielbritānijas pārstāvi Sūziju Lerkinu, kura WTA rangā atrodama 669. vietā. Marcinkēviča tika pie pirmā panākuma šosezon ITF sacensību spēlēs.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Marcinkēvičai devusi divus WTA vienspēļu ranga punktus.

Marcinkēviča janvārī zaudēja Francijā notikušā Ondrezjū-Buteo ITF 60 000 sērijas turnīra vienspēļu pirmajā kārtā, bet pēc tam ITF turnīros vairs nebija spēlējusi. Tiesa, februāra pirmajā pusē viņa palīdzēja Latvijas komandai Tallinā saglabāt vietu Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, četrās vienspēlēs izcīnot vienu panākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!