Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova piektdien cieta pārliecinošu zaudējumu ASV notiekošā Čārlstonas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā.

Piektdienas mačā ar astoto numuru izliktā Sevastova ar 2-6, 4-6 piekāpās vācietei Laurai Zīgemundai.

Sevastovai šis mačs iesākās neveiksmīgi, jo jau otrajā geimā viņa zaudēja savu servi, tomēr jau uzreiz pēc tam viņa šo breiku atguva. Tiesa, Zīgemunda viņas servi lauza jau nākamajā geimā, bet vēlreiz Latvijas tenisiste pretinieces servi pirmajā setā nespēja lauzt, turklāt astotajā geimā vāciete ieguva vēl vienu breiku, pirmajā setā triumfējot ar pārliecinošo 6-2.

Otrā seta sākumā Sevastova demonstrēja labāku sniegumu, kas pēc diviem breikiem pēc kārtas ļāva izvirzīties vadībā ar 3-0. Tomēr turpinājumā viņa atkal zaudēja spēles pavedienu, jo ceturtajā geimā Zīgemunda vienu breiku atguva, bet astotajā geimā vēlreiz lauza Latvijas tenisistes servi, panākdama neizšķirtu 4-4.

Vācijas sportiste bija uz viļņa, jo uzvarēja arī nākamos divus geimus, noslēdzot šo maču ar uzvaru divos setos.

Savukārt vēlāk piektdien valsts otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko šī turnīra ceturtdaļfinālā centīsies apturēt Latvijas tenisistes pēdējā laikā labi iepazinušo kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kura Čārlstonas sacensībās triumfēja 2011. gadā.

WTA ranga 26. vietā esošā Sevastova sacensībās bija izlikta ar astoto numuru, bet Zīgemunda rangā ir 37. pozīcijā.

Sevastova pirmajā kārtā bija brīva, otrajā kārtā, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, ar 6-3, 6-4 uzvarēja ranga 75. pozīcijā esošo vācieti Andreu Petkoviču, kura ir 2014. gada šī turnīra čempione, bet astotdaļfinālā ceturtdien ar 7-5, 7-6 (8:6) uzvarēja arī 131. vietā esošo Tunisijas pārstāvi Onsu Žabēru, kura pamatsacensībās iekļuva vien kā kvalifikācijas laimīgā zaudētāja.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Latvijas pirmajai raketei devusi 100 WTA ranga punktus, kas gan neļaus rangā sasniegt jaunu karjeras rekordu.

Zīgemunda šajā turnīrā guvusi jau četras uzvaras – 6-7 (6:8), 6-2, 7-6 (7:4) pār ukrainieti Ļesju Curenko, 6-4, 6-7 (3:7), 7-5 pār titulēto amerikāņu vecmeistari Venusu Viljamsu, kura bija izlikta ar trešo numuru, kā arī 6-2, 6-3 pār Luciji Šafāržovu no Čehijas, kurai turnīrā bija 15. numurs.

Zīmīgi, ka arī Zīgemundai pirms šī turnīra bija trīs zaudējumu sērija, turklāt šogad viņa startē ļoti neveiksmīgi un pirms šīs nedēļas bija zaudējusi septiņās no astoņām aizvadītajām cīņām, vienīgo panākumu Dubaijas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā gūstot pār ranga otrajā simtā esošo spānieti Silviju Soleru-Espinosu.

Arī pērno gadu Zīgemunda noslēdza ar četru zaudējumu sēriju, tomēr pirms tam darbojās veiksmīgāk un spēlēja karjeras pirmajos divos WTA finālos. Vispirms aprīlī viņa no kvalifikācijas aizkļuva līdz titula mačam "Premier" kategorijas sacensībās Štutgartē, bet jūlijā Zviedrijas pilsētā Bostadē vāciete titula mačā svinēja panākumu.

Zīgemunda gandrīz desmit gadus pasaules rangā turējās trešajā vai ceturtajā simtā. Vēl 2013. gadu sportiste pasaules rangā noslēdza vien trešajā simtā, pēc 2014. gada jau bija 161. rakete, 2015. gada izskaņā atradās 90. vietā, bet pērno gadu beidza 31. vietā, savukārt viņas karjeras rekords rangā patlaban ir 27. pozīcija.

Zīmīgi, ka šonedēļ Zīgemunda jau reizi kādai Latvijas tenisistei ir zaudējusi - dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā viņa pārī ar rumānieti Irinu Begu piekāpās Ostapenko un amerikānietei Rakelai Atavo.

Ar Sevastovu viņa līdz šim savā karjerā bija tikusies reizi, pērn Bukarestē tieši uz māla seguma, kāds ir arī Čārlstonā, piedzīvojot neveiksmi pusfinālā ar 3-6, 2-6.

Neskaitot šīs nedēļas sacensības, Sevastova šosezon piecos no astoņiem turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā – otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktu – Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA "Premier" turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam. Tas viņai pirms neilga laika rangā palīdzēja sasniegt 23. vietu, kas ir Sevastovas karjeras rekords.

Sevastova Čārlstonas turnīrā piedalījās ceturto reizi. Pirmoreiz 2009. gadā viņa pārvarēja kvalifikāciju un apstājās otrajā kārtā, bet 2010. gadā un pērn zaudēja jau pirmajā kārtā.

Zīgemunda pusfinālā spēlēs ar jauno krievieti Darju Kasatkinu, kura ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-1 pieveica sacensību desmito numuru Begu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!