Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Vimbldonas čempionāta otrās kārtas spēlē ar rezultātu 0-6, 4-6 zaudēja mājiniecei Heterei Vatsonei.

Neraugoties uz šo zaudējumu, Sevastovai šis bija veiksmīgākais Vimbldonas čempionāts karjerā, jo iepriekš viņa nebija pārvarējusi pirmo kārtu.

Pirmajā setā Sevastova nespēja izrādīt pretiniecei nekādu pretestību, paliekot "sausā" un zaudējot ar 0-6, bet otrajā setā viņa izdevās uzlabot savu sniegumu. Viņa lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-1, taču Vatsone atspēlējās un rezultātu izlīdzināja. Sevastova uzreiz vēlreiz bija veiksmīgāka britu sportistes serves geimā, tomēr pārsvars atkal netika nosargāts, un izskaņā Vatsone bija pārāka.

Sevastova patlaban atrodama WTA ranga 19.pozīcijā, bet šī brīža Lielbritānijas otrā rakete Vatsone ieņem 102.pozīciju. Sevastova pirmajā kārtā ar 6-1, 7-6 (7:3) uzvarēja Kazahstānu pārstāvošo Jūliju Putincevu.

Šī abām tenisistēm bija otrā savstarpējā spēle, tagad uzvaras dalot uz pusēm.

Vatsone turnīra turpinājumā spēlēs pret Krievijas sportisti Jeļenu Vesņinu, kura izlikta ar 15.numuru, vai kādreizējo WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača gaitas aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!