Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas spēlē ar 7-5, 7-5 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži, iekļūstot astotdaļfinālā.

Ostapenko šobrīd izcīnījusi desmit uzvaras pēc kārtas "Grand Slam" turnīros – septiņas "French Open" un trīs Vimbldonā. Astotdaļfināla sasniegšana šajā turnīrā ir viņas karjeras labākais rezultāts. Ceturtās kārtas sasniegšana Ostapenko ļāvusi tikt pie 240 WTA ranga punktiem.

Ostapenko pirmajā setā lauza pretinieces servi un panāca rezultātu 3-1, bet tad Džordži bija veiksmīgāka četros geimos pēc kārtas. Ostapenko svarīgā brīdī spēja breiku atspēlēt un rezultātu izlīdzināt, savukārt noslēgumā viņa vēlreiz lauza Džordži servi un uzvarēja setu. Mača turpinājumā itāliete atkal nespēja noslēgt setu. Viņa bija vadībā ar 5-2, bet Ostapenko vēlreiz veica atspēlēšanos un triumfēja spēlē.

Šī gada "French Open" čempione Ostapenko WTA ranga ieņem 13. vietu, bet Džordži atrodama 86. pozīcijā. Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēlē, un uzvaras abas tagad dala uz pusēm.

Ostapenko astotdaļfinālā tiksies ar WTA ranga ceturto raketi Jeļinu Svitoļinu, kura ar 6-1, 7-5 pārspēja vācieti Karinu Vitheftu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!