Foto: AFP/Scanpix
Planētas ceturtā rakete vīru tenisā Stans Vavrinka, kurš pērn triumfēja ASV atklātajā čempionātā, atsaucis dalību no Monreālas un Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīriem, kuri viņam bija paredzēti kā noslēdzošie pirms titula aizstāvēšanas.

Šveices tenisists visu vasaru mokās ar muguras problēmām un nav spēlējis kopš jūlija sākuma, kad Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā zaudēja Krievijas tenisistam Daniilam Medvedevam.

"Pēc konsultācijām ar ārstiem un savu komandu esmu nolēmis izlaist Monreālas un Sinsinati turnīrus. Tas ir nepatīkami maniem līdzjutējiem un man pašam, tomēr man jābūt 100% pārliecinātam pirms atgriežos kortā. Komanda un es darām visu iespējamo, lai varētu ātri atveseļoties," paziņoja Vavrinka.

Pēc zaudējuma Vimbldonas pirmajā kārtā Vavrinka zaudēja planētas trešās raketes godu un ATP rangā atkāpās uz piekto pozīciju. Tiesa, šajā nedēļā viņš vienu vietu ir atguvis, apsteidzot titulēto serbu Novaku Džokoviču, kurš traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs.

Vavrinka karjeras laikā uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros. 2014.gadā viņš triumfēja Austrālijā, gadu vēlāk Francijā, bet pērn - ASV. Šosezon viņš sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, taču tajā zaudēja spānim Rafaelam Nadalam.

ASV atklātais čempionāts sāksies 28.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!