Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Daniela Vismane otrdien ar pārliecinošu zaudējumu izstājās no Francijas atklātā čempionāta junioru vienspēļu turnīra.

17 gadus vecā Vismane, kura pasaules junioru rangā ieņem 31. pozīciju , divos setos, ar 1-6, 2-6, piekāpās vienaudzei no Polijas Igai Svjatekai, kura junioru rangā ierindojas 264.vietā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste saņēma 50 profesionālā ranga punktus.

Vismanei Francijas atklātais tenisa čempionāts ar to vēl nav noslēdzies – viņa piedalīsies arī junioru turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pārī ar bulgārieti Gerganu Topalovu pirmajā kārtā spēkosies pret Krievijas duetu Jeļinu Avanjesjaņu un Mariju Timofejevu.

Arī pērn Vismane Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrā zaudēja otrajā kārtā, piekāpjoties Oļesjai Pervušinai no Krievijas.

Latvijas jaunās tenisistes labākais sasniegums "Grand Slam" junioru turnīros līdz šim ir iekļūšana trešajā kārtā Austrālijas atklātajā čempionātā šogad.

Vismane regulāri startē zemākas raudzes ITF turnīros, tiekot arī pie WTA ranga punktiem. Viņas šosezon labākais sasniegums ir pusfināla sasniegšana ITF 15 000 raudzes turnīrā Mākonā. Jaunākajā WTA vienspēļu rangā viņa atrodas 685. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!