Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sensacionālu uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien, 5. jūnijā, guva itālis Marko Čekinato, kurš tādējādi iekļuva pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Čekinato četru setu smagā, trīs ar pusi stundu ilgā cīņā ar 6-3, 7-6 (7:4), 1-6, 7-6 (13:11) pieveica kādreizējo pasaules pirmo raketi, slaveno serbu Novāku Džokoviču, kurš bija izlikts ar 20. numuru. Džokovičs otro gadu pēc kārtas nepārvar "French Open" ceturtdaļfinālu, kurā pirms tam spēlēja sešas reizes pēc kārtas.

Itālis pirms "French Open" nevienā no "Grand Slam" turnīriem nebija pārvarējis pamatsacensību pirmo kārtu, bet tagad spēlēs pusfinālā. Tāpat viņš nevienā no "Masters 1000" turnīriem līdz šim nekad nebija ticis tālāk par otro kārtu, bet labāki panākumi itālim bijuši tikai zemāka līmeņa turnīros.

25 gadus vecais Čekinato šobrīd pasaules rangā ieņem 72. vietu un kļuvis par pirmo tik zemu esošo tenisistu, kurš šajā gadsimtā iekļuvis "French Open" pusfinālā. Pēdējo reizi līdzīgs panākums izdevās Aleksandram Zverevam senioram, kurš 1999. gadā pusfinālu sasniedza, būdams 100. vietā.

Tagad pusfinālā Čekinato tiksies ar austrieti Dominiku Tīmu, kurš ceturtdaļfinālā negaidīti pārliecinoši ar 6-4, 6-2, 6-1 uzvarēja Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu junioru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!