Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Austrālijas "Grand Prix" - kvalifikācijā un svētdien sacensības sāks no pirmās pozīcijas.

Verstapens trešajā kvalifikācijas daļā Melburnas trasi veica minūtē un 15,915 sekundēs.

Savukārt no otrās pozīcijas svētdien sacīksti sāks "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kurš sezonas otro posmu izlaida apendicīta operācijas dēļ. Viņš atzina, ka joprojām jūt šīs operācijas sekas. Trešo labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza Serhio Peress ("Red Bull").

Ceturtais finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), piektais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), sestajā pozīcijā ierindojās Oskars Piastri ("McLaren"), septīto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), kuram astotajā un devītajā vietā sekoja Juki Cunoda ("Visa RB") un Lenss Strols ("Aston Martin"), kamēr labāko desmitnieku noslēdza Fernando Alonso ("Aston Martin").

dPirms kvalifikācijas tika aizvadīta trešā treniņu sesija, kurā ātrākais bija Leklērs, aiz sevis atstājos Verstapenu un Sainsu.

Pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem kopvērtējumā līderis ar 51 punktu ir Verstapens, kurš bija ātrākais abos posmos. Otrais ar 36 punktiem ir līdera komandas biedrs Peress, bet Leklērs ar 28 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Konstruktora kausā ar 87 punktiem līdere ir "Red Bull".

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!