Foto: Dobeles "Tenax"

Dobeles "Tenax" komanda sestdien Pelvā iekļuva Baltijas Handbola līgas finālā.

Dobelnieki ar 31:23 (11:12) pārspēja Igaunijas vienību "Viljandi".

12 vārtus 13 metienos guva Ņikita Pančenko, bet pa četriem vārtiem sakrāja Kristers Plūme, Oskars Arājs un Māris Veršakovs.

Pretiniekiem sešus vārtus guva Kristjans Kovits, pa pieciem vārtiem - Hendriks Kokss un Kristo Voika.

Septītajā minūtē pēc Kovita metiena igauņi panāca 3:1 vadību, bet Pančenko 11. minūtē rezultātu izlīdzināja - 4:4, Plūmem 15. minūtē pirmoreiz panākot divu vārtu pārsvaru - 7:5, bet 19. minūtē Pančenko - trīs vārtu pārsvaru - 10:7.

Pēc Andrija Basaraba metiena igauņi bija atspēlējušies (10:10), un līdzīga spēle noritēja līdz 17:17 42. minūtē. Pēc Pančenko gūtajiem vārtiem dobelnieki 46. minūtē pirmoreiz panāca četru vārtu pārsvaru (21:17), spēles beigās pārsvaru vēl palielinot.

Komandas pusfinālā tikās otro sezonu pēc kārtas, bet otrajā pārī latvieša Artūra Meikšāna pārstāvētā Pelvas "Serviti" ar 39:31 (20:15) pieveica Klaipēdas "Dragūnas".

Meikšāns guva vārtus vienīgajā metienā un nopelnīja divas soda minūtes.

Uzvarētāju rindās astoņus vārtus guva Alfreds Timmo un Hendriks Varuls, sešus vārtus - Jirgens Roba, kurš realizēja visus trīs septiņu metru soda metienus, bet pa pieciem vārtiem - Staņislavs Holodjuks un Henri Sillaste.

Pretiniekiem sešus vārtus guva Luks Juskens, piecus - Vladislavs Koržuks.

Svētdien, plkst.11, notiks cīņa par trešo vietu, bet plkst.15.30 - fināls.

Visas spēles tiešraidē ir redzamas "Youtube" kontā "Baltic Handball League".

Abi Igaunijas klubi finālčetriniekam kvalificējās uzreiz pēc pamatturnīra beigām, ieņemot divas pirmās vietas, bet "Tenax" un "Dragūnas" ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu un par vietu finālčetriniekā cīnījās ceturtdaļfinālā.

Pirmajā spēlē izbraukumā dobelnieki ar Kauņas "Granitas-Karys" nospēlēja neizšķirti (25:25), bet savā laukumā pieveica pretiniekus ar 31:22.

"Dragūnas" pēc uzvaras savā laukumā ar 35:29 viesos piekāpās Igaunijas vienībai "Mistra" ar 24:27, iekļūstot pusfinālā.

Iepriekšējās sezonas pusfinālā dobelnieki piekāpās "Viljandi" komandai ar 22:23, bet spēlē par bronzas medaļām ar 27:26 uzvarēja Viļņas "Šviesa", izcīnot savas pirmās medaļas Baltijas līgā.

Otra Latvijas komanda "ASK Zemessardze"/LSPA astoņu komandu grupā palika pēdējā, un Baltijas līgas sezona tai bija noslēgusies.

Pamatturnīrā katra komanda ar katru aizvadīja divus mačus, divām labākajām vienībām kvalificējoties finālčetrinieka turnīram, bet septītās un astotās vietas ieguvējām sacensībām beidzoties. Pamatturnīra 3.-6.vietas īpašnieces cīnījās ceturtdaļfinālos, divu maču summā noskaidrojot vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Pagājušajā sezonā dobelnieki izcīnīja bronzas medaļas, bet "ASK Zemessardze"/LSPA nesasniedza izslēgšanas spēles.

Par čempioni kļuva Pelvas "Serviti", kas finālā ar 27:24 pārspēja "Viljandi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!