Savu karjeru beigušais Vācijas riteņbraucējs Jans Ulrihs pārskaitījis 25 000 eiro (17 570 latu) Spānijas ārstam Eufemjano Fuentesam, kurš tiek apsūdzēts aizliegto vielu piegādāšanā daudziem sportistiem, ceturtdien paziņoja Vācijas prokuratūra.
Kā atklāja prokuratūra, summa 2004.gada sākumā tikusi pārskaitīta no Ulriha konta kādā Šveices bankā uz Fuentesa kontu. Līdzīgu pārskaitījumu Ulrihs veicis arī divus gadus vēlāk, tomēr tam ir cits adresāts. Otro gadījumu prokuratūra pagaidām vēl izmeklē.

33 gadus vecais riteņbraucējs, kurš savu karjeru beidza šī gada februārī, 2006.gada jūlijā tika atlaists no "T-Mobile" vienības, jo viņa vārds tika saistīts ar Spānijas dopinga skandālu, kurš tika nosaukts kā operācija "Puerto".

Sportists vienmēr ir noliedzis savu saistību ar dopinga lietošanu. Arī pagaidām prokuratūra nevar atbildēt vai un kad Ulriham tiks izvirzīta apsūdzība.

Operācija "Puerto" pagājušajā gadā tika veikta Spānijā. Dopinga skandāls Spānijā sākās pagājušā gada maijā, kad policija vairākos reidos konfiscēja anaboliskos steroīdus, kā arī laboratorijas iekārtas asiņu pārliešanai un lielu daudzumu iepakojumu ar asinīm.

Vairākos asins iepakojumos, kas tika konfiscēti operācijas "Puerto" laikā, vēlāk konstatēja augstu aizliegtā preparāta eritropoetīna jeb EPO līmeni.

Spānijas policija saistībā ar dopinga lietas izmeklēšanu arestēja arī piecas personas, ieskaitot "Liberty Seguros-Wurth" komandas bijušo menedžeri Manolo Saisu, "Comunidad Valenciana" vienības sporta direktoru Hosē Ignasio Lavartu un bijušo "Kelme" un ONCE ārstu Fuentesu, kurš tika uzskatīts par vienu no galvenajiem šajā lietā.

Vēlāk Ulriha vārds tika saistīts ar šo skandālu, taču sportists noliedza savu vainu un piekrita veikt DNS testu, lai pierādītu savu nevainību. Tomēr DNS testa rezultāti apliecināja, ka Ulriham ir saistība ar šiem iepakojumiem.

"Asinis šajās pakās ir Ulriha. Tālākā izmeklēšanā noskaidrosim vēl citus faktus," toreiz teica Bonnas prokuratūras pārstāvis.

LETA jau ziņoja, ka martā Spānijas tiesa izbeidza riteņbraukšanas dopinga skandāla lietu un neizvirzīja tajā nekādas apsūdzības, jo lietā netika pārkāpti tā brīža Spānijas likumi. Pret Ulrihu gan vēl ir ierosināta viena lieta Vācijā, kurā viņš tiek vainots sportiskā krāpšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!