Foto: EPA/LETA
Pasaules čempionātā armrestlingā, kas notika ASV, Latvijas komandas pārstāvji Žanna Čingule, Jānis Amoliņš un Normunds Tomsons ieguvuši pilnu medaļu komplektu - zelta, sudraba un bronzas godalgas.

Latvijas spēcīgākā sieviete, 2007. gadā Eiropas un pasaules čempione Žanna Čingule izcīnījusi otru pasaules čempiones titulu - svara kategorijā virs 80 kilogramiem finālcīņā ar labo roku viņa uzvarēja krievieti Liliju Hamiduļinu. Arī cīņā ar kreiso roku Žannai Čingulei vērā ņemams rezultāts – ceturtā vieta.

2009. gada pasaules čempions, daudzkārtējs Latvijas čempions, pasaules un Eiropas meistarsacīkšu medaļnieks Jānis Amoliņš svara kategorijā līdz 75 kilogramiem cīņā ar labo roku ieguva sudraba medaļu - līdzvērtīgā fināla cīņā viņš zaudēja Krievijas sportistam Kadzimuratam Zolojevam.

Divkārtējam pasaules čempionam (2007. un 2008. gadā), daudzkārtējam Eiropas un Pasaules čempionātu medaļniekam un vairākkārtējam Latvijas absolūtajam čempionam Normundam Tomsonam pietrūka pavisam nedaudz līdz trešajam augstajam titulam. Startējot svara kategorijā līdz 110 kilogramiem, ar labo roku līdzvērtīgās cīņās viņš zaudēja ASV sportistam Deivam Čafijam un ukrainim Sergijam Tokarevam, iegūstot godalgoto trešo vietu. Trešo reizi atkārtot augsto sasniegumu Normundam Tomsonam kavēja pasaules čempionāta laikā gūts neliels savainojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!