Foto: Publicitātes foto
Startam Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensībās jāšanas sportā iejādē bija pieteicies līdz šim nepieredzēti liels dalībnieku skaits, un sacīkstes risinājās vairākās iejādes shēmās, atbilstoši sportistu vecumam un zirgu sagatavotībai, tajā skaitā bērniem un amatieru klases jātniekiem.

Sacensību galvenajā shēmā – Vidējā balvā II godalgas izcīnīja Airisa Penele ar zirgu Ravels, Terēze Pētersone ar Kivi un Inga Bistrova ar "Traum Furst".

Vidējā balvā II šajās sacensībās ļoti pārliecinoši uzvarēja mūsu valsts iejādes līdere Airisa Penele no zemnieku saimniecības "Lielceri" ar Ravelu, bet shēmā III ar zirgu Dāvana bija trešā.

"Tas bija man un zirgiem ļoti labs starts, ņemot vērā, ka šogad pirmais," saka. "Ravels jutās labi, taču sen jau zināms, ka viņam netīk startēt manēžā. Tomēr zirgs izdarīja visu, ko spēja, un kopā varējām uzvarēt. Savukārt Dāvana bija ļoti "sastresojusies". Taču man patīk pārbaudīt, vai šādos apstākļos varu likt darīt zirgam to, ko es vēlos. Man tas izdevās, un tāpēc par startu ir tikai labas emocijas."

Tagad Penele pošas uz Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas līgas finālu, kas 25. un 26. martā notiks Varšavā, jo līgas kopvērtējumā ar Ravelu iegūta sestoāvietu. Uz Poliju sportiste dosies jau nākamnedēļ, jo tur notiks iejādes elites pārstāves Ankes van Grunsvenas praktiskais seminārs, kurā iespēja piedalīties dota tikai 20 zirgiem.

"Uzskatu par lielu atzinību to, ka pēc mūsu startu videoierakstu noskatīšanās Grunsvena mani iekļāva semināra dalībnieku skaitā. Gribu mācīties, un tā būs lieliska iespēja," saka Penele.

Latvijas ziemas čempionāta I posms iejādē:
Vidējā balva II
1. Airisa Penele ar Ravelu (z/s "Lielceri") 68,77%
2. Terēze Pētersone ar Kivi (SK "Mežstrazdiņi") 61,84%
3. Inga Bistrova ar Traum Furst (SK "Amber") 60,00%
Vidējā balva I
1. Terēze Pētersone ar Kivi (SK "Mežstrazdiņi") 66,49%
2. Agnese Kukaine ar Lugu (SK "Temperaments") 62,28%
Mazā balva
1. Olga Šakurova ar Donavu (Rīgas JSK) 61,49%
2. Ernests Petkevičs ar Zalvi (LJF) 61,49%
3. Agnese Kukaine ar Lambordžini II (JSK "Temperaments")61,23 %

Citās shēmās uzvarēja: Shēma III. Agnese Kukaine ar "Londy Light" (SK "Temperaments"). Shēma II (amatieri). Jūlija Petrova ar Mirandu (Rīgas JSK). Shēma II. Gundega Krīgere ar "Sally" (SK "Temperaments"). Shēma I (amatieri). Sabīne Mutule ar "Don Grafiti" (z/s "Lielceri"). Shēma I (jaunzirgi). Gundega Krīgere ar Mondeo (SK "Temperaments"). Shēma I (15-16 g. v.). Gaļina Sļadzevska ar Pastoru (Rīgas JSK). Jaunie jātnieki. Jūlija Stepanova ar "Dancing Queen" (Rīgas JSK). Juniori. Ksenija Petrova ar Lagosu (LLU). Bērni. Anna Lapsa ar "Ibarh" (Rīgas JSK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!