Foto: stock.xchng
Turnīrā piedaloties visiem spēcīgākajiem Latvijas dambretistiem, izņemot starptautisko lielmeistaru Gunti Valneri un starptautisko meistaru Robertu Misānu, par divkārtējo Latvijas čempionu starptautiskajā dambretē ir kļuvis jelgavnieks Vladislavs Vesperis, informē Dambretes attīstības biedrība.

Turnīrs norisinājās pēc apļa sistēmas, piedaloties četrpadsmit dalībniekiem, un kļuva par vienu no intriģējošākajiem Latvijas čempionātiem, jo nevienam no dalībniekiem neizdevās izvairīties no zaudējuma kādā no partijām un saspringta cīņa par čempionāta godalgām risinājās līdz pēdējās spēļu kārtas noslēgumam.

Par Latvijas čempionu otro reizi savā dambretista karjerā kļuva starptautiskais meistars Vladislavs Vesperis no Jelgavas, parādot pārliecinošu spēles sniegumu un iegūstot 19 punktus no 26 iespējamiem.

Otro vietu izcīnīja pagājušā gada čempions rīdzinieks Benno Butulis, izcīnot 18 punktus no 26 iespējamiem. Tikpat daudz punktu izcīnīja trešās vietas ieguvējs starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulis, kurš tikai pēc papildus kritērija bija spiests samierināties ar trešo vietu.

Ceturto vietu izcīnīja starptautiskais lielmeistars Laimonis Zālītis (17 punkti), bet piekto līdz septīto vietu secīgi dalīja pasaules jauniešu čempions Leonīds Cilēvičs, meistars Konstantīns Aleksejevs un pasaules sieviešu čempione Zoja Golubeva (visiem pa 15 punktiem).

Šogad pirmo reizi Latvijas čempionātu vēsturē bija iespējams sekot turnīra norisei internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!