Foto: stock.xchng

Jaunievēlētais Latvijas Šaha federācijas (LŠF) prezidents Pēteris Šmidre kopā ar Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) Baltijas zonas prezidentu Āri Ozoliņu šonedēļ piedalās 82. FIDE kongresā Krakovā, Polijā, kurā tiks lemts par šaha attīstību nākotnē.

"Dalība FIDE kongresā ir viens no pirmajiem soļiem, lai runātu par Latvijai svarīgiem jautājumiem starptautiskā šaha mērogā. Tikšanās ar citu valstu šaha organizācijas vadītājiem ļaus salīdzināt situāciju kopumā un iespējams, pārņemt labākos piemērus federācijas ikdienas darbā", uzvēra Latvijas Šaha Federācijas prezidents Pēteris Šmidre.

Kongresa dienas kārtībā ietilpst FIDE biedru komiteju sanāksmes pakārtotas atbildības sfērām, dalībā atsevišķās konferencēs, kurās diskutēs un lems jautājumus par šaha attīstību nākotnē.

82. Pasaules šaha federācijas kongresu rīko Polijas Šaha federācija, Malopolska Šaha asociācija un Krakovas pašvaldība. Kopskaitā FIDE kongresā piedalās biedri no 170 valstīm.

FIDE ir vadošā pasaules šaha organizācija, kas apvieno 170 nacionālās šaha organizācijas. FIDE dibināta 1924.gadā 20.jūnijā Parīzē, Francijā. Federācijas nodarbojas ar šaha popularizēšanu un dažādu starptautisku sacensību organizēšanu. Tās mītne atrodas Atēnās, Grieķijā. Kopš 1995.gada FIDE prezidents ir Kirsans Iljumžinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!