Foto: F64
4. augustā Grīziņkalna parkā, Rīgā norisināsies pasaules čempionāts ielu vingrošanā. Pasākuma dienā notiks ne tikai labāko pasaules ielu vingrošanas atlētu sacensības par pasaules čempiona titulu un, iespējams, pasaules rekordu laušana, bet arī tautas klases sacensības visas dienas garumā "Spēks no Latvijas Dzelzceļa".

Pasākumu rīko Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība sadarbībā ar Pasaules ielu vingrošanas federāciju un ar "Streetworkout.net fashion" un "Okartes" atbalstu, un tajā piedalīsies ielu vingrošanas zvaigznes no ASV, Krievijas, Ukrainas, Spānijas, Bulgārijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Izraēlas, Francijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas, Ungārijas, Horvātijas, Itālijas, Vācijas un Taivānas.

Visi dalībnieki cīnīsies par pasaules čempiona titulu ielu vingrošanas "free-style" disciplīnā, rādot savas spējas uz pievilkšanās stieņa, līdztekām un horizontālajām trepēm, kuras būs uzstādītas uz skatuves. Sportistu sniegumu tiesās pieaicināta žūrija: Deniss Miņins (Ukraina), Edvards Čeko (ASV), Danila Čerkasovs (Krievija), Aleksandrs Borisovs (Krievija), kā arī pārrunas tiek veiktas ar Zefu Zakavelli (ASV) un citiem pieredzējušiem ielu vingrotājiem. Pēc "free-style" sacensībām sportistiem būs iespēja mēģināt pārspēt esošo pasaules rekordu spēka izejās bez akrobātisko elementu izmantošanas. Esošais spēka izeju rekords (18 reizes) pieder ukrainim Konstantīnam Novikovam, un šis rekords uzstādīts 2012. gada 2. jūnijā Dņepropetrovskā, Ukrainā.

Paralēli čempionāta norisei visas dienas garumā skatītāji varēs piedalīties tautas klases sacensībās "Spēks no Latvijas Dzelzceļa". Sacensībās var piedalīties gan vīrieši, gan sievietes – dalībnieki tiks sadalīti vecuma grupās un dienas beigās tiks noskaidroti spēcīgākie skatītāji dažādās ielu vingrošanas disciplīnās, un trīs spēcīgākie katrā vecuma grupā katrā no sacensību disciplīnām tiks pie vērtīgām balvām no Latvijas dzelzceļa.

Pasākumu var apmeklēt bez vecuma ierobežojuma. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja pasākumā bez maksas, pārējiem – 3 Ls. Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā.

Bez maksas uz pasākumu tiek aicināti bērnu namu un internātskolu audzēkņi. Pateicoties Nacionālo bruņoto spēku atbalstam pasākumu bez maksas apmeklēt var arī visi Latvijas karavīri, zemessargi, jaunsargi un viņu ģimenes.

2011.gada pasaules čempionāts ielu vingrošanā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!