Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Tallinā norisinājās Eiropas Frisbija klubu čempionāta Ziemeļu reģiona atlases turnīrs, kurā ceļazīmi uz finālturnīru ieguva Latvijas čempioni "Salaspils WT".

Turnīrā Tallinā piedalījās komandas no Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas. Latviju pārstāvēja divas vīriešu un viena sieviešu komanda. Šī gada Latvijas čempioni "Salaspils WT" vīriešu grupā ieguva 5.vietu un papildus kvalifikācijas spēlē izcīnīja tiesības startēt klubu čempionāta finālturnīrā. Nedaudz sliktāk veicās Latvijas sudraba medaļniekiem "Ultimate Decision", kuri izcīnīja 7.vietu. Latvijas čempiones "SalsaPils" sieviešu grupā izcīnīja 6.vietu.

Vīriešu grupā abas Latvijas komandas bija ieliktas atsevišķās grupās. Turnīru labāk uzsāka "Ultimate Decision", kas grupā uzvarēja divās no četrām spēlēm. Minimālais zaudējums (14:15) pret somu "Helsinki Ultimate" ļāva cerēt uz vietu pusfinālā. Arī "Salaspils WT" pirmo dienu noslēdza ar divām uzvarām četrās spēlēs, tomēr kvalificēties pusfinālam vairs nevarēja.

Otrās dienas grupu pēdējo spēļu rezultāti noteica, ka mazajā pusfinālā savā starpā jātiekas abām Latvijas komandām. Līdzīgi kā pirms četrām nedēļām notikušajā Latvijas čempionātā spēle iesākās līdzīgi, tomēr spēles vidusdaļā straujš izrāviens padevās Salaspils vienībai. Beigās salaspilieši varēja svinēt uzvaru ar 12:7.

Spēlē par 7.vietu "Ultimate Decision" bez ierunām pieveica Sanktpēterburgas komandu "Jupiter". Savukārt "Salaspils WT" uzvarēja lietuviešu "Vorai" un ieguva 5.vietu, kā arī tiesības spēlēt papildus kvalifikācijas spēli ar turnīra 4.vietas ieguvējiem "Helsinki Ultimate".

Spēli par dalību finālturnīrā salaspilieši aizvadīja sev ierastā stilā – līdz pat spēles beigām uz laukuma valdīja līdzīga cīņa, tomēr, atskanot spēles laika beigu signālam, pie kura tiek noteikts uzvarai nepieciešamais punktu skaits, "Salaspils WT" izmainīja cīņas gaitu un, gūstot trīs bezatbildes punktus, kvalificējās finālturnīram.

Sieviešu grupā "SalsaPils" grupu kārtā spēja izcīnīt vienu uzvaru pār "Estonian Ultimate" no Igaunijas, kas noteica, ka turpmākā cīņa būs par 5.-8.vietu. Mazajā pusfinālā tika uzvarēta Krievijas komanda "Nuts & Bolts". Cīņā par 5.vietu bija jātiekas ar grupu kārtā pieveiktajām igaunietēm. Svētdienas vētrainajiem laikapstākļiem labāk pielāgoties spēja "Estonian Ultimate" un salaspilietēm nācās atzīt ziemeļu kaimiņieņu pārākumu, tādējādi iegūstot 6.vietu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!