Foto: Publicitātes foto
Trīs Latvijas triatlonisti pirmo reizi startēs prestižajās "Ironman 70.3" pasaules čempionāta sacensībās, kurās sportisti sacenšas 1,9 kilometru peldēšanā, 90 kilometru riteņbraukšanā un 21,1 kilometru skriešanā, informēja "Ironman.lv" komanda.

Pasaules čempionātā startēs divi "Ironman.lv" komandas pārstāvji - Rinalds Sluckis (M30) un Māris Babris (M35), kā arī Atis Brikovskis (M40).

Triatlonisti jau kopš nedēļas sākuma atrodas ASV, lai aklimatizētos, jo sacensības notiek Nevadas štatā, netālu no Lasvegasa, kur gaisa temperatūra šajā gada laikā dienas laikā sasniedz +39 līdz +43 grādu temperatūru pēc Celsija.

Sacensībām starts tiks dots svētdien 6:30 pēc vietējā laika (16:30 pēc Latvijas laika) un trasē pirmie dosies profesionālie sportisti. Latvijas sportisti startēs desmit minūtes vēlāk, kad starts tiks dots vecuma grupu sportistiem.

Ceļazīmes uz "Ironman 70.3" PČ Sluckis un Brikovskis izcīnīja maijā "Ironman 70.3 Mallorca" sacensībās Spānijā, bet Babris kvalificējās jūnijā "Ironman 70.3 Italy" sacensībās Itālijā.

Kvalifikācijas sacensībās Maljorkā Sluckis laboja sev piederošo Latvijas rekordu – 4 stundas 20 minūtes un septiņas sekunde un uzrādīja otro labāko rezultātu starp vecuma grupu sportistiem (25.vieta kopvērtējumā), savukārt Brikovskis bija septītais labākais starp vecuma grupu sportistiem – 4 stundas 28 minūtes un septiņas sekundes (27.vieta kopvērtējumā).

Pērn par "Ironman 70.3" Pasaules čempionu kļuva divkārtējais "Ironman" čempiona titula ieguvējs, austrālietis, Kreigs Aleksandrs, kurš distanci pieveica 3h 54m 48s. Šogad austrālietis aizstāvēs savu "Ironman 70.3" Pasaules čempiona titulu.

Pērn labāko rezultātu starp vecuma grupām uzrādīja M30 pārstāvis, Austrijas sportists Daniels Nīdereiters, kurš izcīnīja 22.vietu kopvērtējumā un distanci pieveica 4:14,8 stundās.

Pērn Sluckis un Brikovskis pērn bija pirmie Latvijas triatlonisti, kas startēja pasaules čempionātā Ironman distancē (3,8 + 180 + 42,2 km), kas oktobra sākumā notiek Havaju salās, ASV.

Sluckis "Ironman" pasaules čempionāta distanci pieveica 9:6,22 stundās un ierindojās 97.vietā, bet Brikovskis finišēja pēc 9:52,38 stundām un ierindojās 372.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!