Foto: F64
Par pirmo Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālisti sestdien kļuva pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Lielvārde", kas arī trešo reizi pieveica "Ķekavu".

Sērijas trešais mačs izvērtās dramatisks, "Lielvārdei" svinot panākumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 9:8 (2:4, 2:3, 4:1, 0:0, 1:0).

Kaut pirmos divus vārtus mačā guva "Lielvārdes" florbolisti, jau līdz pirmās trešdaļas beigām "Ķekava" bija pārņēmusi vadību ar 4:2. Turpinājumā "Ķekava" divreiz ieguva arī trīs vārtu pārsvaru un vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar 8:5.

Arī priekšpēdējā minūtē "Ķekava" vēl bija vadībā ar 8:6, tomēr turpinājumā, spēlējot bez vārtsarga, "Lielvārdes" florbolistam Artim Savinam izdevās divreiz 26 sekunžu laikā izcelties ar precīziem raidījumiem un panākt izlīdzinājumu 8:8

Cīņas papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos "Lielvārde" bija pārāka ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot Mikum Valpēteram.

Pamatlaikā uzvarētājiem bez Savina divus vārtus guva arī Toms Akmeņlauks. Savukārt "Ķekavai" ar diviem precīziem metieniem izcēlās Alvis Dāle.

Līdz ar to sērijā starp pagājušās sezonas finālistēm "Lielvārde" bija pārāka ar rezultātu 3-0.

Tikmēr otrajā pusfināla pārī, kas ir aizpērnā gada fināla atkārtojums, RTU/"Inspecta" pēc divām spēlēm cīnās neizšķirti 1-1 ar Cēsu komandu "Lekrings". Trešais mačs sestdien risinās Cēsīs.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla sērijās "Lielvārde" un "Lekrings" trīs mačos pārspēja attiecīgi Liepājas "Kuršus" un "Bauskas" komandu, savukārt RTU/"Inspecta" ar 3-0 pieveica Stalbes "Pārgauju". Daudz smagāk klājās "Ķekavai", kas ar 3-2 uzvarēja "Talsi"/"Triobet" florbolistus.

Jau ziņots, ka regulārajā čempionātā triumfēja pērnās sezonas spēcīgākais klubs "Lielvārde".

Latvijas čempionātā šosezon, kas kopš tā izveidošanas ir divdesmitais, startēja 12 komandas. Vienības vispirms aizvadīja divu apļu regulāro turnīru. Astoņas labākās komandas ieguva iespēju turpināt čempionātu izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas notiks līdz kādas komandas trim uzvarām, bet finālsērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālsērijā "Lielvārde" saspringtā cīņā ar 4-3 pārspēja "Ķekavu", triumfējot pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!