Foto: LETA
Par otro Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālisti svētdien kļuva Cēsu komanda "Lekrings", kas pusfināla sērijas ceturtajā mačā spraigā cīņā pārspēja RTU/"Inspecta".

Abu komandu sērijas, kas bija aizpērnā gada fināla atkārtojums, ceturtajā mačā "Lekrings" savā laukumā bija pārāks ar 7:5 (1:2, 2:2, 4:1), sērijā līdz trim uzvarām svinot panākumu ar 3-1.

Mača gaitā RTU/"Inspecta" komanda bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, tomēr vēlāk zaudēja piecus vārtus pēc kārtas.

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Artūrs Jurševskis, kura kontā arī uzvaru nesošais metiens četras minūtes pirms cīņas beigām, bet viesu rindās divreiz precīzs bija Kristians Lisovskis.

Finālā "Lekrings" spēkosies ar pagājušās sezonas spēcīgāko vienību "Lielvārde", kas pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja valsts vicečempionus "Ķekavu".

Tāpat jāizceļ, ka ar šo panākumu Cēsu klubs nodrošinājis dalību šīgada "EuroFloorball" turnīrā.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla sērijās "Lielvārde" un "Lekrings" trīs mačos pārspēja attiecīgi Liepājas "Kuršus" un "Bauskas" komandu, savukārt RTU/"Inspecta" ar 3-0 pieveica Stalbes "Pārgauju". Daudz smagāk klājās "Ķekavai", kas ar 3-2 uzvarēja "Talsi"/"Triobet" florbolistus.
Tikmēr pirms tam regulārajā čempionātā triumfēja pērnās sezonas spēcīgākais klubs "Lielvārde".

Latvijas čempionātā šosezon, kas kopš tā izveidošanas ir divdesmitais, startēja 12 komandas. Vienības vispirms aizvadīja divu apļu regulāro turnīru. Astoņas labākās komandas ieguva iespēju turpināt čempionātu izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas notika līdz kādas komandas trim uzvarām, bet finālsērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālsērijā "Lielvārde" saspringtā cīņā ar 4-3 pārspēja "Ķekavu", triumfējot pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!