Foto: AFP/Scanpix

Savu 60.uzvaru karjerā sestdien izcīnīja Ukrainas smagsvara bokseris Vladimirs Kļičko, kurš kārtējā titulu aizstāvēšanas cīņā pārliecinoši pieveica Frančesko Pjanetu.

Itālijā dzimušais un Vācijā ilgstoši dzīvojošais Pjaneta bija uzvarējis visās savās iepriekšējās 29 karjeras cīņās, bet slavenajam Kļičko viņš nopietnu pretestību neizrādīja, ciešot nokautu sestajā raundā.
"Vēlos pateikties pretiniekam. Ir daudzi izaicinātāji, kuri daudz runā, bet, kad jādodas rindā, drosme pazūd," pēc cīņas teica 37 gadus vecais Kļičko

Šajā cīņā Kļičko aizstāvēja pasaules čempiona titulus Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagsvariem, kā arī Pasaules Boksa asociācijas (WBA) superčempiona titulu. Šī viņam bija jau 24.titulu cīņa.


Kopumā karjeras laikā Kļičko jau 51.reizi nokautēja pretinieku, bet zaudējumus viņš nav piedzīvojis jau gandrīz desmit gadus. Aizvadītajās 63 cīņas ukrainis izcīnījis 60 uzvaras.
Tikmēr 28 gadus vecais Pjaneta 29.cīņā cieta pirmo neveiksmi. Tāpat viņš karjeras laikā reizi cīnījies neizšķirti, bet no 27 uzvarām 15 bijušas ar nokautu.

Zīmīgi, ka 2009.gada beigās Pjanetam tika diagnosticēts sēklinieku vēzis. Nākamā gada sākumā Itālijā dzimušajam bokserim tika veikta operācija, bet decembrī viņš sekmīgi atgriezās ringā.
Kopš izārstēšanās no vēža Pjanetam šī bija jau astotā iziešana ringā.

Kļičko jau paziņojis, ka savā nākamajā cīņā 31.augustā Maskavā sacentīsies ar krievu bokseri Aleksandru Povetkinu, kurš ir parastais pasaules čempions WBA versijā. Pēc šīs cīņas paliks tikai viens kategorijas čempions.

Paredzams, ka par šo cīņu ukrainis saņems 75% no ienākumiem jeb 17 250 000 dolāru (9 280 500 latu).

Abiem kādreizējiem olimpiskajiem čempioniem iepriekš bijis plānots sacensties jau divas reizes, bet gan 2008., gan 2010.gadā Povetkins no dueļiem tomēr atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!