Foto: AFP/Scanpix
Latvijas junioru smaiļotājs Roberts Akmens svētdien izcīnīja sudraba medaļu Polijā notiekošā kanoe airēšanas un smaiļošanas Eiropas junioru un U-23 čempionāta 200 metru distancē.

Braucienā Akmens ierindojās otrajā vietā, uzvarētājam portugālim Djogo Lopešam zaudējot 0,380 sekundes. Trešajā vietā ierindojās ungārs Balāžs Birkāšs.

No citiem Latvijas sportistiem jāatzīmē smaiļotāju divnieks juniori Alberts Vinklers un Vasīlijs Andriško, kuri 200 metru distancē B finālā bija pirmie.

Arī citi latvieši svētdien startēja B finālos, kuros pirmās trīs vietas gan neieņēma. Vistuvāk trijniekam bija kanoe airētājs Rahmats Stromanis, kurš 200 metru distancē starp junioriem bija ceturtais. Savukārt smaiļotāju divnieks Jānis Andersons un Ģirts Alksnis 500 metru distancē U-23 konkurencē bija sestie, tāpat kā kanoe juniors Dāvids Alijevs. Tikmēr cits divnieks - smaiļotāji Hedijs Brunevics un Dāvis Ciršs - savā B finālā bija pēdējā devītajā vietā.

Svētdien sacensības aizvadīs vēl citi Latvijas sportisti, tostarp kanoe airētāji Miķelis Ežmalis un Elīna Ēdole, kuri spēkosies A finālos 200 metru distancē.

Kā ziņots, sestdien kanoe airētājs Dagnis Iļjins izcīnīja ceturto vietu 1000 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!