Foto: F64
Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis savā līdz šim smagākajā profesionālās karjeras cīņā piektdien pēc punktiem pieveica Francijas čempionu Žeremī Uannu.

Briedis pirmoreiz karjerā aizvadīja cīņu, kas arī ilga astoņus randus. Pēc dueļa latvietim divi tiesneši piešķīra uzvaru ar rezultātu 80-72, bet viens atzina, ka latvietis bija pārāks ar 79-74.

Cīņu aktīvāk iesāka Francijas bokseris, tomēr pirmā raunda beigās latvietis veica ļoti bīstamu pretuzbrukumu. Visas cīņas gaitā bija redzams, ka pēc vairākām ļoti vieglām uzvarām šis pretinieks Briedim ir daudz nopietnāks un cīņa bija līdzīga, tomēr pēdējos divos raundos latvietis bija pārliecinošāks un noslēgumā soģi uzvaru atdeva viņam.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka Latvijas sportista pretinieks būs čehs Suda Ļubošs, tomēr viņš personisku iemeslu dēļ no cīņas atteicās.

Uanna pirms diviem mēnešiem izcīnīja vakanto Francijas čempiona titula, tomēr šajā cīņā 32 gadus vecais bokseris ar to neriskēja, jo duelis tiks aizvadīts astoņos raundos, bet oficiālās titulcīņas norisinās desmit vai 12 raundu garumā.

Savā profesionālajā karjerā Uanna tagad 22 cīņās ticis pie 14 uzvarām.

Kā ziņots, savu iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja pirms divām nedēļām, kad, noslēdzot treniņnometni ASV, pieveica vietējo sportistu Džonatanu Feltonu. Tajā Briedis traumēja roku, bet paredzams, bet tas netraucēja piedalīties nākamajā cīņā.

Ar šo cīņu Briedis turpināja šogad nosprausto mērķu īstenošanu - aizvadīt piecas līdz sešas cīņas pieredzes uzkrāšanai, lai novembrī aizvadītu pirmo 12 raundu titulcīņu savā karjerā cīņā par čempiona jostu.

Savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas "Bigger's Better" sacensībās, Briedis tagad uzvarējis 21 mačā, 14 reizes pretinieku nokautējot un cietis tikai vienu neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!