Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportisti ar labiem panākumiem atgriezušies no pasaules čempionāta vindsērfingā, kas šogad notika 8.-14.jūlijā Horvātijas pilsētiņā Viganj.

Latviju pasaules čempionātā "Formula Windsurfing" klasē, kas risinājās Horvātijā, pārstāvēja 11 sportisti. Kopumā sacensībās startēja 127 dalībnieki no 25 pasaules valstīm.

Šajā konkurencē vislabāk no mūsu sportistiem veicās Jānim Preisam (LAT23), kurš pēc kvalifikācijas braucieniem ierindojās 5.vietā, nākošajos braucienos viņš finišēja 10.,19.,11.,8.,9. un pēdējo braucienu uzvarēja ar lielu pārsvaru, kas kopvērtējumā viņam deva 9.vietu šajā pasaules čempionātā, kas ir viņa labākais rezultāts līdzšinējā karjerā.

"Pasaules čempionāts noritēja ideālos laika apstākļos, katru dienu pūta termiskais vējš, kas ieskrējās starp klinšu grēdām, radot tādu kā caurvēja efektu ar pilnīgi gludu ūdeni. Braukšana šādos apstākļos bija ļoti ātra, kā arī svarīgi bija izvēlēties pareizu taktiku, jo akvatorija bija ierobežota," pēc sacensībām teica Preiss.

Atzīstamu sniegumu uzrādīja arī Māris Birzulis (LAT11), kurš čempionātu noslēdza augstajā 27. vietā. Pēc izcīnītās 3.vietas ceturtajā kvalifikācijas braucienā Māris teica:  "Kvalifikācijas noslēdzošais #4 brauciens izdevās izcili un finišēju TOP3 kā trešais, pēdējā pavēja kursā veicot pareizus manevrus apdzinu GBR83 un ESP71. Savu darbu izdarīju otrajā apļa pretvēja kursā, kad pretēji līderu pieciniekam aizgāju pretējā virzienā, no apakšējās bojas uz krastu, veicot vairākkārtīgu /hlazu/ maiņu atbildot uz vēja brāzmām. Teikšu godīgi, mute bija sausa un gandarījums milzīgs. Lai nu tas nav 3. rezultāts Zelta flotē, taču tas dod iekšēju pārliecību spēkiem un iekšējai pārliecībai, ka ar lielajiem [pro] džekiem vari cīnieties kā līdzīgs ar līdzīgu!"

Vēl sacensībās Ansis Dāle bija otrais "Grandmaster" divīzijā, bet kopvērtējumā viņam 35.vieta. Zelta grupā 53.vietu ieņēma Jānis Rencis (LAT0). Sudraba grupā 12.vietu ieņēma Aleksandrs Ļeontjevs (LAT107). 14.vietu Kristaps Keidāns (LAT28), kurš bija labākais no Latvijas jauniešiem un ceturtais jauniešu konkurencē kopvērtējumā. 19.vieta jaunietim Robertam Biteniekam (LAT162), 21.vieta Romualdam Zelčam (LAT25), 22.vieta jaunietim Raimondam Zelčam (LAT27). 33.vieta Dāvidam Jomam (LAT103) un 38.vieta sudraba grupā Kristiānam Krauklim (LAT15).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!