Foto: AFP/Scanpix

Nepārspētais amerikāņu bokseris Floids Meivezers naktī uz svētdienu 12 raundus ilgā cīņā par Pasaules Boksa Padomes (WBC) un Pasaules Boksa Asociācijas (WBA) Pasaules čempiona titulu 2.pusvidējā svarā pēc punktiem pieveica meksikāni Saulu Alvaresu, nopelnot līdz šim iespaidīgākos naudas balvu boksa vēsturē.

Meivezers savu pretinieki pieveica pēc punktiem. Divi tiesneši fiksēja amerikāņa pārākumu ar 117:111 un 116:112, savukārt trešais tiesnesis fiksēja neizšķirtu - 114:114, par ko pats Meivezers pēc cīņas neslēpa izbrīnu.

"Nespēju kontrolēt to, ko dara tiesneši. Esmu šokēts, ka kāds soģis fiksēja neizšķirtu," izteicās Meivezers.

Meivezers, kurš līdz šim uzvarējis visās savas profesionālās karjeras 45 cīņās, par panākumu nopelnīja 41 miljonu dolāru (21,6 miljonus latu), kas ir līdz šim lielākā naudas balva boksa vēsturē. Savukārt pats Alvaress tika pie pieciem miljoniem dolāru (2,64 miljoniem latu).

Kā zināms, maijā Meivezers noslēdza sešu cīņu līgumu ar televīzijas kanālu "Showtime", kas viņam par katru dueli maksās 32 miljonus dolāru (16,7 miljonus latu). Duelis ar Alvaresu šī līguma ietvaros bija otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!