Foto: Publicitātes foto
Latvijas sieviešu florbola izlase svētdien revanšējās Norvēģijai, izcīnot piekto vietu Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Latvijas izlase atspēlēja trīs vārtu deficītu un tika pie panākuma pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:1, 2:0, 1:0), sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Maču sekmīgāk iesāka norvēģietes, kas otrās trešdaļas sākumā jau bija izvirzījušās vadībā ar 3:0. Tomēr 34.minūtē vienus vārtus atguva Edīte Bankava, 49.minūtē deficītu līdz minimumam samazināja Diāna Isjomina, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Luīze Biļinska.
Līdz ar to abām komandām nācās aizvadīt pagarinājumu, kurā Latvija izcēlās pēdējā desmitajā minūtē - pēc Bankavas metiena pa vārtiem pirmā pie atlēkušās bumbiņas nokļuva Līga Garklāva, kura guva uzvaru nesošos vārtus.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta Bankava.

Kā zināms, pusfināla cīņā par 5.-8.vietu Latvijas florbolistes ar 9:0 piektdien sagrāva Poliju, bet Norvēģija ar 7:1 apspēlēja Vāciju.

Pirms tam apakšgrupu turnīru Latvija aizvadīja ļoti neveiksmīgi, ciešot trīs smagas neveiksmes. Pirmajā mačā tā ar 1:6 zaudēja grupas favorītei Šveicei, turpinājumā ar 0:7 kapitulēja Norvēģijai, bet noslēdzošajā cīņā ar 1:12 piekāpās arī Čehijai.

Līdz ar to Latvijas florbolistēm vispirms bija jāspēkojas astotdaļfinālā, kur saspringtā mačā ar 4:3 otrdien tika pieveikta Slovākija, nodrošinot sev vietu labāko astoņu komandu pulkā un dueli pret pasaules spēcīgāko komandu Zviedriju, kurā gan nācās atzīt pretinieču pārākumu ar 2:12.

Tikmēr Norvēģijas izlase apakšgrupā bez uzvaras pret Latviju ar 3:6 piekāpās Šveicei un ar 1:6 atzina Čehijas pārspēku. Savukārt astotdaļfinālā norvēģietes ar 7:3 uzvarēja Austriju, bet ceturtdaļfinālā ar 2:5 piekāpās Somijai.

Septīto vietu šajā čempionātā sestdien ieguva Polija, kas ar 3:1 pieveica Vāciju.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Brno un Ostravā noslēgsies šodien.

Latvijas izlase iepriekšējā pasaules čempionātā 2011.gadā izcīnīja septīto vietu. Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!