Foto: LETA
Sestdien kļuvuši zināmi visi astoņi Latvijas vīriešu florbola čempionāta izslēgšanas spēļu dalībnieki.

Galējo skaidrību regulārā čempionāta labāko astoņniekā ieviesa Stalbes "Pārgauja", kas ar 5:7 (3:4, 1:0, 1:3) savā laukumā zaudēja Liepājas "Kurši" komandai un atvadījās no izredzēm iespraukties labāko astoņniekā.

Šajā cīņā uzvarētāju labā trīs vārtus guva Edgars Freimanis.

Citā sestdienas spēlē valsts čempioni "Cēsu alus"/"Lekrings" savā laukumā ar 5:3 (2:1, 0:0, 3:2) pārspēja kopvērtējuma līderus Kocēnu "Rubeni", saasinot cīņu par regulārā čempionāta uzvarētāju godu.

Cīņas gaitā viesi no nelabvēlīgā 0:2 panāca 3:2 savā labā, tomēr turpinājumā atkal vadībā izvirzījās cēsnieki, arī gūstot trīs vārtus pēc kārtas.

Pārējās sestdienas spēlēs "Bauska" ar 9:4 (2:0, 5:1, 2:3) pašu laukumā pārspēja "Rīgu", bet RTU/"Inspecta" ar 11:3 (3:0, 3:2, 5:1) savu skatītāju priekšā sagrāva "Valmiera"/VIA komandu.

Kopvērtējuma līdere ar 57 punktiem 23 spēlēs ir Kocēnu "Rubene", par diviem punktiem apsteidzot RTU/"Inspecta", kurai viena spēle rezervē. Tikmēr pa attiecīgi 54 un 51 punktam ieguvušas abas pagājušās sezonas finālistes "Cēsu alus"/"Lekrings" un "Lielvārde", bet piekto vietu ar 43 punktiem ieņem "Rīga".

Lai arī līdz regulārā čempionāta beigām vēl atlikušas vairākas spēļu kārtas, jau ir zināmas labākās astoņas komandas, kas turpinās cīņas izslēgšanas turnīrā. Minētajām piecām komandām tuvākās sekotājas labāko astoņniekā ir "Ķekava", "Bauska", un Liepājas "Kurši". Savukārt kopvērtējuma lejasgalā vājākās divas komandas diezgan pārliecinoši ir Ķekavas "Bulldogs" un "Talsi"/"Triobet", bet pēdējā no tām jau nodrošinājusi izkrišanu uz pirmo līgu.

Šogad par uzvaru vīriešu virslīgā cīnās 14 komandas - par divām vairāk nekā pērn. Pēc divu apļu regulārā čempionāta izslēgšanas cīņām kvalificēsies astoņas labākās komandas. Pēc tam ceturtdaļfināli un pusfināli tiks aizvadīti līdz vienas komandas trim uzvarām, par bronzas medaļām notiks tikai viens mačs, bet čempioni tiks noskaidroti sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Aizvadītajā sezonā "Cēsu alus"/"Lekrings" komanda par valsts čempioni vīriešu konkurencē kļuva piekto reizi vēsturē.

Tikmēr vienīgajā sieviešu čempionāta sestdienas spēlē čempiones RSU savā laukumā ar 5:3 (1:1, 3:2, 1:0) pārspēja Ķekavas "Bulldogs" komandu. Saspringtajā cīņā uzvarētājām divus vārtus guva Ieva Priede, bet pretinieču rindās ar to pašu izcēlās Inga Ametere.

Čempionāta kopvērtējumā Kocēnu "Rubenei" ir 36 punkti 14 spēlēs, bet tai ar 21 punktu 13 mačos seko "Ķekava" un čempionvienība RSU. Ķekavas "Bulldogs" ar 15 punktiem 12 spēlēs ieņem ceturto vietu, savukārt turnīra debitantes "Ādaži" nopelnījušas sešus punktus 14 cīņās.

Sieviešu turnīrā piecas komandas regulārajā turnīrā aizvadīs četrus apļus, bet tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs iegūs četri labākie klubi. Pēc tam pusfināls turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, par trešo vietu būs tikai viena spēle, bet čempionu kausu iegūs tā vienība, kura finālsērijā tiks pie četriem panākumiem.

Pērnajā sezonā sievietēm RSU vienība triumfēja trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!