Foto: Publicitātes foto

Svētdien Pasaules junioru čempionātā orientēšanās sportā stafetē augsto piekto vietu izcīnīja Latvijas junioru trio - Mikus Puriņš, Alvis Reinsons un Rūdolfs Zērnis. Iespaidīgi pēdējo etapu veica Zērnis, komandu paceļot no 16. uz 5.vietu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Orientēšanās sporta federācijas pārstāvis Jānis Tamužs.


Bulgārijā notiekošajā Pasaules čempionātā orientēšanās sportā junioriem līdz 20 gadu vecumam, Latvijas stafešu komanda atkārtoja pagājušā gada panākumu un atkal stājās goda pjedestāla pakājē kā piektā spēcīgākā komanda. Latvijas izlases kopējais laiks bija 1:38:42. No uzvarētāju komandas Zviedrijas Latvijas puiši atpalika 2 minūtes un 12 sekundes. No bronzas medaļām Latviju šķīra divas minūtes.

Latvijas komandai pirmo etapu veica Mikus Puriņš, kuram līdz šim čempionāts bija izvērsies neveiksmīgs. Puriņš pirmajā etapā sev uzticēto pienākumu veica sekmīgi, stafetes maiņā ierodoties 24. vietā, atpaliekot no līderiem 1:16. Otrajā etapā startēja Alvis Reinsons, kurš kļūdas nepieļāva un sekmīgi uzlaboja Latvijas komandas pozīciju, paceļoties uz 16.vietu. Līderi bija priekšā jau par 2 minūtēm un 37 sekundēm.

Pēdējā etapā devās Rūdolfs Zērnis, kurš iepriekšējā dienā bija uzrādījis augsto 8.vietu vidējā distancē. Jau distances vidū Zērnis atradās sportistu grupā, kas cīnījās par 4.-11.vietu. Pirmais trijnieks bija neaizsniedzams, bet, izmantojot konkurentu nelielo apjukumu pašās distances beigās, Zērnis finišēja piektajā vietā, sagādājot iespēju sev un saviem komandas biedriem piedalīties apbalvošanā.

Latvijas sieviešu komanda - Marta Jansona, Līga Valdmane un Sandra Grosberga - finišēja 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!