Foto: F64

Par devītā Kuldīgas pusmaratona uzvarētājiem sestdien siltos laika apstākļos kļuva Dmitrijs Serjogins un Anita Kažemāka.

Vīru konkurencē Serjogins finišēja pēc stundas, desmit minūtēm un 28 sekundēm, tuvāko sekotāju Kristapu Bērziņu apsteidzot par 47 sekundēm. Savukārt trešais vēl pēc 23 sekundēm 21,0975 kilometrus garo distanci noslēdza Rolands Kaimiņš.

Tikmēr dāmām Kažemāka finišēja pēc stundas, 20 minūtēm un piecām sekundēm. Viņai pēc minūtes un divām sekundēm sekoja Jolanta Liepiņa, bet trešo vietu izcīnījusī Liene Bernsone bija jau par sešām minūtēm lēnāka.

10,5 kilometrus garajā "Nike" skrējienā pirmā vieta tika Jānim Girgensonam, bet pēc viņa finišēja Reinis Hartmanis un Mārtiņš Jocis.

Tikmēr sieviešu konkurencē ātrākā bija Jeļena Ābele, kurai sekoja Kitija Valtere un olimpiskā soļotāja Agnese Pastare.

5,27 kilometrus garajā tautas skrējienā pirmā vieta Andrim Jubelim, otrā vieta Valteram Āboliņām, bet trešā vieta - Ārim Brantevicam.

Savukārt sievietēm pirmā finiša līniju sasniedza Līga Jansone, otrā vieta Gunai Ģērmanei, bet trešā palika Līga Girgensone.

Kopumā devītajā Kuldīgas pusmaratonā piedalījās 1439 dalībnieki - pusmaratonā uz starta stājās 455 sportisti, "Nike" skrējienā 338 sportisti, tautas distancē 289, bet SEB bērnu skrējienā bija 357 dalībnieki.

Aizvadītās sacensības notika "Skrien Latvija" seriāla ietvaros. Pēc pieciem no septiņiem posmiem tajā vīriešu konkurencē līderpozīciju saglabā kuldīdznieks Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!