Foto: LETA
Indinā notiekošajā pasaules junioru čempionātā šahā Latviju pārstāv starptautiskais meistars, 2011.gada Eiropas jauniešu čempions šaha ātrspēlē Toms Kantāns, kurš pēc astoņām izspēlētām kārtām atrodas 25. vietā, un Jekaterina Djogteva, kura izcīnījusi trīs punktus un atrodas 61. vietā, informē Latvijas Šaha federācija.

Rīgas Šaha skolas audzēkņa Toma Kantāna (ELO reitings 2485) spēcīgākais pretinieks līdz šim čempionātā bija talantīgais lielmeistars Vladislavs Kovaļovs (Baltkrievija), ar kuru viņš tikās trešajā kārtā.

"Diemžēl partija Kovaļovam tika zaudēta bez nopietnas cīņas, jo Toms neveiksmīgi izvēlējās atklātnes variantu," sava audzēkņa sniegumu komentē viņa treneris, lielmeistars Arturs Neikšāns. "Pagaidām Tomam tā arī nav izdevies parādīt to spēli, uz ko viņš bija cerējis. Taču priekšā vēl ir piecas kārtas un viss vēl ir iespējams – esmu pārliecināts, ka Toms vēl parādīs savas cīnītāja spējas!"

Pasaules junioru čempionātā Indijas pilsētā Punē sacenšas vairāk nekā 200 sportisti no 45 valstīm atvērtajās ("open") un sieviešu izspēlēs. Latvijas juniori pēdējo reizi tajā piedalījās 2010. gadā, kad starptautiskā meistare, Latvijas čempione Katrīna Šķiņķe ieņēma 24. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!