Foto: AFP/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru Latvijas vīriešu handbola čempionāta mačā piektdien izcīnīja "Celtnieks"/LSPA vienība, kas savā laukumā ar 43:23 (24:14) sagrāva "LAT-98" komandu.

Uzvarētāju sastāvā pa desmit vārtiem iemeta Artūrs Lazdiņš un Mareks Koroļkovs, kamēr pretinieku rindās ar sešiem vārtu guvumiem atbildēja Raivis Gorbunovs.

Lai gan rezultātu atklāja viesi, izvirzoties vadībā ar 2:0, mājinieki "Celtnieks"/LSPA pēcāk pārņēma kontroli pār cīņu, pirmo puslaiku noslēdzot jau ar desmit vārtu pārsvaru - 24:14. Turklāt otrajā mača pusē "Celtnieks"/LSPA izdevās savu handikapu palielināt par vēl desmit vārtiem.

Čempionāta kopvērtējumā Dobeles "Tenax" ir vienīgā, kas sezonu sākusi ar septiņiem panākumiem tikpat mačos un 14 iegūtiem punktiem, bet "Ogre"/"Miandum" un "Celtnieks"/LSPA ir astoņi punkti sešās cīņās, kamēr pa sešiem iekrājušas "Jūrmalas Sports", Ludzas "Latgols" un "Vaiņodes" komandas. Tikmēr pie četriem punktiem tikusi ASK/LU komanda. Joprojām pie uzvaras nav izdevies tikt "LAT-98" klubam.

Vīriešu turnīrā šosezon startē astoņas komandas, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli. "LAT-98" komanda spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un nepiedalīsies izslēgšanas turnīrā, taču iegūtie punkti pret šo komandu tiek skaitīti kopvērtējumā.

Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai, sacentīsies ceturtdaļfinālā. Savukārt klubi, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindoti no piektās līdz astotajai vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu - līdz trijām uzvarām.

Tikmēr regulārā čempionāta pēdējās vietas īpašnieks aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas uzvarētāju, lai divu spēļu summā varētu uzzināt, kuram klubam būs tiesībām cīnīties virslīgā 2015./2016.gada sezonā.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!