Foto: iwf.net
Latvijas talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha svētdien izcīnīja otro vietu Kiprā notiekošajā Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā.

Svara kategorijā līdz 53 kilogramiem Kohai sekmīgi bija visi seši mēģinājumi. Raušanā viņa sākumā pacēla 75 kilogramus, bet pēc tam tika galā arī ar 78 un 80 kilogramiem smagu svaru stieni.

Savukārt grūšanā 16 gadus vecā Koha sākotnēji pacēla 90 kilogramus, bet pēc tam pievarēja arī 94 un 96 kilogramus, kas summā deva 176 kilogramus un par diviem kilogramiem tika labots Latvijas rekords.

Par Eiropas čempioni kļuva 19 gadus vecā krieviete Muhļiņina, kura summā tika galā ar 181 kilogramu, bet trešo vietu ieņēma 19 gadus vecā spāniete Atenerija Ernandesa, kura arī summā pacēla 176 kilogramus, bet bija smagāka par Latvijas sportisti.

Tāpat Koha saņēma arī mazo sudraba medaļu raušanā un grūšanā.

Pērn Eiropas junioru čempionātā Koha summā pacēla 150 kilogramus, tiekot pie bronzas svarā līdz 48 kilogramiem.

Iepriekš šomēnes Koha pirmoreiz karjerā startēja pasaules čempionātā pieaugušajiem, izcīnot 23.vietu.

Vēl viņa šogad izcīnīja trešo vietu pasaules jaunatnes Olimpiādē, bet pasaules čempionātā junioriem ierindojās ceturtajā vietā. Tāpat Koha kļuva par Eiropas čempioni jauniešiem, bet Eiropas čempionātā pieaugušajiem ierindojās septītajā vietā.

Tallinā notiekošajā Eiropas U-20 un U-23 čempionātā Latviju pārstāvēs vēl seši sportisti, ieskaitot valsts spēcīgāko svarcēlāju Artūru Plēsnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!