Foto: F64
Pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva šogad pirmoreiz savā karjerā ieguva godalgu pasaules čempionātā, tomēr cīkstone atzīst, ka pirms šīm sacensībām veselības problēmu dēļ bija izdarījusi pārāk maz, lai tiktu pie zelta.

Grigorjeva pirmoreiz par Latvijas labāko sportisti tika atzīta pērn, bet šonedēļ viņa pie šāda apbalvojuma tika atkārtoti. Šogad Grigorjeva kļuva par Eiropas čempioni, bet pasaules meistarsacīkstēs saņēma bronzas godalgu.

"Skatoties pēc rezultātiem, šis gads, protams, bija labāks par pagājušo, jo beidzot izdevies gūt medaļu pasaules čempionātā, bet esmu cilvēks, kurš vienmēr tiecas uz augšu, un ļoti gribas tajā arī uzvarēt," sarunā izteicās cīkstone. "Pagaidām vienmēr ir kādi apstākļi, kas patraucē. Arī šogad visu vasaru bija traumas, kas neļāva pilnvērtīgi sagatavoties, tāpēc esmu apmierināta par medaļu."

Grigorjeva secina, ja pirms pasaules čempionāta būtu bijis vēl mēnesis laika, lai gatavotos, viņa varētu cerēt uz vēl labāku rezultātu. "Ticu sevis ieguldītajam darbam, bet šoreiz pati sapratu, ka esmu izdarījusi pārāk maz, lai iegūtu zeltu. Ļoti ceru, ka izdosies sagatavoties nākamā gada pasaules čempionātam, kas būs arī atlase olimpiskajam spēlēm. Neteikšu, ka gribu tikai zeltu, bet vēlos parādīt visu, uz ko esmu spējīga."

Nākamā gada pasaules čempionāts cīkstoņiem būs pirmās atlases sacensības Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, četrgades svarīgākajam notikumam kvalificējoties pieciem labākajiem katrā svara kategorijā. Savukārt pēc tam 2016.gadā risināsies vēl trīs atlases sacensības, no kurām Riodežaneiro kvalificēsies pa 1-2 labākajiem cīkstoņiem.

"Nākamajā gadā primārais būs kvalificēties olimpiskajām spēlēm, lai vēlāk nav jāsatraucas. Sākumā ir jākvalificējas un tikai pēc tam varēšu domāt par Riodežaneiro," pauda Latvijas labākā sportiste.

Pirms Eiropas čempionāta, kurā viņa trešo reizi kļuva par čempioni, Grigorjeva izteicās, ka nokļuvusi sportiskās formas bedrē. Tagad cīkstone atzīst, ka ir ļoti perfekcioniste, kas pašai bieži vien rada liekus uztraukumus.

"Kad draugi prasa, kā man iet, bieži atbildu, ka esmu sportiskajā bedrē. Par to viņi pasmejas, ka tad jau viss tieši būs labi," smejoties stāstīja sportiste. "Ļoti daudz ko uztveru emocionāli un, ja nepadodas kāds paņēmiens, sāku raudāt, kaut viss pārējais treniņš bijis ideāls. Esmu pārāk perfektcionistiska."

Runājot, kas mainījies pēdējo 12 mēnešu laikā, Grigorjeva secināja, ka klāt nākusi ne tikai pieredze un spēks, bet arī vecums.

"Vecums nenāk viens un sāku nogurt vairāk nekā iepriekš. Šobrīd man jau ir sarežģīti izturēt trīs treniņus dienā. Vecums vēl nav tik liels, bet pērn citām izlasēm biju kā piemērs, kā vajag trenēties. Tomēr šogad piekūstu vairāk. Varbūt tas saistīts ar traumām," secināja 24 gadus vecā cīkstone, bet pauda prieku, ka uzlabojušies treniņu apstākļi un Daugavpilī tagad pieejama fantastiska zāle. "Biju ļoti priecīga, kad Gada balvas ceremonijā, ejot no skatuves, ieraudzīju mūsu mēru Jāni Lāčplēsi. Biju sajūsmā, ka mūsu nominācijas pilsētā ir tik augstu novērtētas."

Šogad augstus panākumus guva arī Latvijas otra vadošā cīkstone Laura Skujiņa, kura pašlaik ir 27 gadus veca, tomēr tika pie pirmajām godalgām pieaugušo konkurencē, izcīnot trešās vietas gan Eiropas, gan pasaules čempionātos.

"Cepuri nost Laurai. Viņa ir ļoti daudz izturējusi. Domāju, ka pat vīrieši nevarētu pēc tik daudz traumām atgriezties tik augstā līmenī. Tas ir fantastisks panākums un uzskatu, ka viņa bija pelnījusi balvu par cīņas gribu," par savu komandas biedreni atzinīgi izteicās Grigorjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!