Foto: Kadrs no video
Ar īpašnieka atļauju klonēts visu laiku labākais sporta zirgs Īrijā, leģendārais ērzelis "Cruising", kura atvases maksā 100 tūkstošus eiro katrs, vēsta vietējie mediji.

Makkanu ģimene, kam piederēja "Cruising", pirms četriem gadiem piekrita DNS parauga paņemšanai no slavenā zirga, un tagad viņiem ir divi tā kloni - "Cruising Arish" un "Cruising Encore", raksta īru izdevums "Independent".

Pagājušā gada septembrī "Cruising" nomira, būdams 29 gadus vecs. Savas sporta karjeras laikā 90. gadu nogalē un šā gadsimta sākumā zirgs uzvarēja dažādās "Grand Prix" sacensībās visā pasaulē.

Īpašnieki atklāj, ka esot saņēmuši neskaitāmus piedāvājumus klonēt zirgu, taču izmaksas esot bijušas pārāk augstas, līdz 2010. gadā kāda ASV kompānija piedāvājusi DNS paraugu paņemt par brīvu, un Makkani nolēma šo piedāvājumu izmantot.

No "Cruising" iegūtais DNS tika ievietots olšūnās, no kurām pirms tam izņemts viss ģenētiskais materiāls. Embriji vairākas dienas auga inkubatorā, bet pēc tam tika ievietoti ķēvēs. Pēc noteiktā grūsnības laika, 11 mēnešiem, ķēves laida pasaulē divus kumeļus, kam ir identisks DNS kā "Cruising".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!