Foto: Reuters/Scanpix

Francijas galvaspilsēta Parīze 23. jūnijā oficiāli pieteikusi savu kandidatūru uz 2024. gada olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanu, informē sporta mediji.

Līdz ar to Francija ir oficiāli pievienojusies Bostonai, Romai un Hamburgai cīņā par 2024. gada vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu uzņemšanu. Pēdējoreiz Parīze olimpiskās spēles rīkoja 1924. gadā un to iegūšana vēlreiz atzīmētu pirmo Parīzes spēļu simtgadi.

Parīzes pieteikuma iesniegšana notikusi dienā, kad pirms 121 gada Sorbonnas universitātē tika pieņemts lēmums atjaunot grieķu antīkās sporta spēles. Pieteikuma paziņošanā, kas notika Francijas Olimpiskās komitejas mītnē, bija klāt vairāk kā 50 bijušo un pašreizējo Francijas sporta zvaigžņu - olimpiskais čempions vieglatlētikā Reno Lavijenī, Vimbldonas čempione Mariona Bartoli un olimpiskais čempions džudo Tedijs Rinjē.

"Mēs veidosim integrētu projektu, iesaistot visus Parīzes un tās piepilsētu jaunos, talantīgos cilvēkus, kuriem būs liela loma mūsu pieteikuma realizācijā," saka Parīzes mērs Anna Idalgo. "Mūsu kosmpolītiskās pilsētas vienotība un solidaritāte, esmu pārliecināta, būs viens no uzvaras pamatiem."

Iepriekš Francijas galvaspilsēta pieteicās uzņemt 1992., 2008. un 2012. gada olimpiskās spēles, taču piekāpās attiecīgi Barselonai, Pekinai un Londonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!